Retkun kanssa ensimmäiset agikisat pentutauon jälkeen. Meidän starttivuorot vasta illalla klo 19.30 ja 21.15. Kurjasti päivän lauha keli kiristyi illaksi ja kotiin lähtiessä auton mittari näytti jo -17 astetta. Niimpä keskityttiin vain lämpimänä pysymiseen, seurusteluun tai muiden suoritusten katsomiseen ei aikaa jäänyt.

Ennen molempia startteja Retku kaksi lointa (fleece + mahaläpällinen toppis) päällä 20 min. vapaakävely ratsastusreitillä. Taskulampun ja vilkkupannan valossa. Sitten verkkahalliin, loimet hetkeksi pois ja muutamia hyppyjä. Sitten loimet päälle ja kisahalliin, jossa jatkuvaa kävelyä. Ja yhtä koiraa ennen loimet pois ja viivalle. Auto kävi parkissa tyhjäkäynnillä, että väliodotuksessa rataantutustumisten aikana koira ei päässyt kylmäksi. Kauhea rumba verkassa ja sitten ei mitään ajatusta, ehtiikö ajoissa omalle radalle. Yhtään pikkukoirien ratojakaan ei ehtinyt seurata.

Eka rata oli agility ja tuomarina Tuomo Pajari. Suhteellisen kiva ja virtaava rata, toki useampi ansapaikka. Nelosesteenä A:n alla oleva U-putki sinne koiran tulosuunnasta vaikeampaan päähän. Ratkaisin tämän ohjaamalla kauempaa sivusta ja jättämällä muurin meidän väliin ja oikea putken pää löytyi ongelmitta. Tosi hieno puomi, tein valssit kontaktille eteen. Takaa kierron hyppy nätisti pienellä kaartella ja sikahyvä A:n kontatkti (kuten treeneissäkin). Sitten pussilla yhteys katkes, mun piti valssata eteen ja kääntää vasemmalle hypylle, kun koira taas singahti pussista ulos ja kurvasi oikealla puolella olevalle pujottelulle. Viime tingan pelastus, seuraavasta hypystä ohi (takasin päin hyppäys tosi lähellä) ja sitten hidas korjaus takaisin oikealle linjalle. Loppurata puhtaasti eli tuloksena vitonen kiellosta (hypyn ohitus). Päästiin noin 3 sekkaa alle ihanneajan hitaasta korjaamisesta huolimatta. Hypyt ja kontaktit kerrassaan loistavia.

Hyppyrata näytti kinkkiseltä ja vauhtia tuli koirille hirveesti. Pitkiä suoria putkia, kolmoishyppy takaseinällä lyhyen sivun suuntaisesti suoralla ja sinne tulokulma tositiukka 90 astetta pitkältä suoralta. Ja lopussa vielä okseri. Akkaa meinas jo väsyttää ja rataantutustumisessa tuli jo mietittyä plään-B eli löysäilyohjaus, mutta jostakin se tsemppi sitten löyty, jalat lähti liikkeelle ja ne kaikki suunnitellut pakkovalssit tuli tehtyä. Alku meni hienosti ja sarjan syöttöki onnistui sisäkautta rinnalla juosten loistavasti. Pujottelulla avokulma oikealta ja Eepu kiltti vallan odotti akkaa sinne oikeaan väliin törkkäämään. Se menis hypärillä paljon lujempaa, mutta onneksi haluaa mennä akan kanssa yhdessä eli hidastaa. Sitten okseri ja loppukiemuralle puhdas rata alla. Kunnes 18 hypyllä akalta selvä löysäys, ihan peruskamaa 180 asteen kääntö hypyltä toiselle ja kun ohjaus ei ollut minnekään, niin koira tuli hypystä ohi ja korjauksessa kerkes hypätä toiseksi viimeisen renkaan siitä vierestä. Eli 18 esteellä puhtasta radasta -> hyl.

Molempien ratojen virheet puhtaasti ohjausmokia. Ekalla radalla käsikirjotus meni sekasin, kun koira lähti ennalta-arvaamattomaan suuntaan ja toisella radalla selvä löysäys ohjauksessa. Retku oli super! Tästä on mukava jatkaa. Koira on kunnossa ja toimii.

PS. Ylihärmän ryhmänäyttelyssä Otto (Nasta x Niko) Elina Haapaniemellä PU2. Onnittelut Arja ja Otto!