Myöhään keskiviikkoiltana olimme vihdoin kotona Oulussa. Matka oli raskas, mutta kovin antoisa. Ja Mahti luonne on näiden muutaman päivän aikana osottautunut erinomaiseksi. Se on reipas ja rohkea, ei pelkää kovia ääniä (hälyytysajoneuvot, junat, autot, lentokoneet) ja liikkuu luontevasti erilaisilla alustoilla (hississä, portaissa, liukkailla käytävillä, liikkuvassa autossa). Se on miltei jo sisäsiisti ja vielä pitkän matkustamisenkin jälkeen se menee vapaaehtoisesti lentoboksiin nukkumaan. Eli ei traumoja ruumasta tai muutenkaan matkustamisesta.

Reagtiot kotona olivat odotettuja. Retkua ei uusi tulokas voisi vähempää kiinnostaa. Kerran komensi pentua kunnolla, mutta sen jälkeen Mahti on Retkulle kuin ilmaa. Retku on siinä mielessä reilu johtajakoira, että se ei turhia pomota eikä vainoa muita. Se komentaa, jos on tarpeen esim. pentu hyppii sitä vasten tai nuolee suupieliä, mutta aina ensin varoittaa kunnon murinalla ja hampaiden näytöllä. Eli puhuu hyvin koiraa. Hirmulle matkamuisto Amerikasta oli perin mieluisa. Noin tunti niillä meni Mahtin kanssa yhteisen sävelen löytämiseen ja sitten alkoi kunnon leikit ja painit. Ulkona Hirmun leikit on vielä liian rajuja ja Mahti ei pysy sen perässä hangessa, mutta sisällä painivat kyllä hyvin tasavertaisesti.

Perjantaina Mahti kävi Akuutissa hakemassa rokotukset (sillä on Jenkeistä vain rabies) ja tehtiin myös perusteellinen eläinlääkärintarkastus vakuutusyhtiötä varten. Kaikki kunnossa. Turkki sillä vähän hilseilee selästä, mutta taitaa olla ulkoloishäädöstä johtuvaa (sai myrkyn niskaan lentokentällä heti saavuttuaan). Purenta kunnossa ja molemmat kiveksetkin ovat paikoillaa. Puntarin lukema 16 viikon iässä 12,9 kg ja korkeutta kotimittauksella 43 cm. Eli ei mikään pieni poika.

1300538080_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ripirinnan remmilenkillä matkalla isoon metsään: Hirmu, Retku ja Mahti.

1300538163_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa :)

Mahti tuntee nimensä hyvin, sillä sitä on kutsuttu näin jo 6 viikkoisesta asti kasvattajalla. Käskyt sille olen antanut alusta asti suomeksi ja oppii kyllä todella nopeasti. Pysyy hyvin vapaana ja tulee heti kutsusta luokse. On todella ahne makupalojen perään ja leikki hanakasti vetoleikkejä niin minun kuin koirienkin kanssa.

1298385988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e All fine here in Finland! Mahti has settled well here and he was very brave boy during our trip. Hirmu 15 months old is now Mahti's new best friend and Hirmu's mom Retku has accepted this little (12,9 kilos and 43 cm) boy to a member of our family too. Mahti loves to play in the snow, but it's hard him to understand that he can't walk over the snow everywhere he wants to go :) Snow is so soft and there is over ½ meter it.