Kiuruveden karsinnasta jäi sen verran hampaan koloon, että Antti ilmoitettiin myös Ruukin karsintaan. Tämän takia akan paimennuksen koetoimitsijakurssi jäi väliin, mutta asiat tärkeysjärjestykseen... Paimennuskokeissa voi olla hommissa ilman korttiakin ja Antin tähtäin oli kuitenkin syksyn Suomenratsujen kuninkaallisissa.

Kahden viikon aikana Anttia irtohypytettiin kolmena päivänä, lisäksi se kävi pari kertaa viikossa ajolenkillä tallimestari-Jarin kanssa. Lisäksi sitä juoksutettiin liinassa sivuohjien kanssa ja se sai kengät jalkaansa. Kokoajan poika liikkui halukkaasti ja tasapainoisesti, ja hypyt olivat entiseen tapaan helppoja.

Karsinta-aamuna ajeltiin Ruukkiin ja ennen koitosta Antti pääsi hetkeksi maneesiin verkkapuolelle irti päästelemään. Näin poika oli omassa suorituksessaan huomattavasti edellistä karsintaa rauhallisempi ja rennompi. Nyt tuli toki sanomista energiasta, eli olisi saanut olla näille tuomareille energisempi. Nyt arvosteltiin ensin hypyt ja askellajit vasta sen jälkeen.

Brilliantti Laatuarvostelukarsinta Ruukki. Tuomarit Marjukka Manninen (askellajit) ja Pia Lidström (hypyt)

Irtohypytys 1 7,0 (tekniikka)
Irtohypytys 2 7,5 (kapasiteetti)
Irtohypytys 3 7.5 (asenne ja yhteistyöhalukkuus)

Askellaji 1 7,5 (käynti)
Askellaji 2 8,0 (ravi)
Askellaji 3 7,5 (laukka)

Irtohypytys ka. 7,33

Askellaji ka. 7,67

Lopputulos 15,00 sija 1/6.

Eli kahdessa viikossa huima parannus pisteisiin, kovasti on kehittynyt ;-) Onneksi tämä on arvostelulaji...

Luokkavoitolla Antti lunastanee paikan syyskuulle Ypäjälle.

Antin suoritusvideot löytyy YouTubesta.