Kohtuullisen huonosti nukutun yön jälkeen hotellissa herättiin sateen ropinaan. Akan selkä ei yhtään tykkää puupenkeillä istuskelusta ja sitä on tullut tuolla kisakatsomossa tehtyä yllin kyllin. Niimpä selkä vihoitteli illalla ja yöllä niin, että oli pakko ottaa särkylääke. Empä edes muista, milloin niitä troppeja on viimeeksi tarvittu?

Lenkki Retkun kanssa pellolla, aamupala ja sitten kimpsut ja kampsut autoon. Vähän oli ongelmallinen tuo pukeutumiskysymys, kun mittarissa oli kuitenkin +13 ja aika hiostava keli sateesta huolimatta. Jätettiin siis sadekampeet ja kuoriasut autoon ja edettiin ihan kesävarusteilla ja sateenvarjolla. Kegät ja lahkeet oli ihan likomärät jo kisapaikalle saavuttaessa.

Anders oli taas kerran tehnyt meille makseille oikein mukavan radan. Hyppyradat eivät ole meidän suosikkeja, mutta tämä vaikutti kivalta. Paitsi että alusta oli pirullisen liukas! Bc Erre veti ihan nurinniskoin nollakoirana hypyllä (ponnistaessa luisti) ja toisen nollakoiran ohjaaja puolestaa suti itsensä nurin. Onneksi tämän jälkeen radan kurvipaikkoihin lisättiin reilusti hiekkaa.

Me tehtiin Retkun kanssa verkka eiliseen tapaan puistossa liikkumalla ja sitten verkkahypyt hiekalla juoksunarttujen alueella. Muutama lelunheitto sitten vielä nurmella ja kylläpä se sutikin! Pakko mennä radalla vähän isompia linjoja ja välttää tiukkoja käskyttämisiä, että koira pysyy pystyssä. Vaikka kuinka olisi arvokisa, niin koiraa ei silti lähdetä rikkomaan.

Ratapiirros löytyy täältä.

Jätin Retkun vinoon nenä kakkoselle vasemman siivekkeen taakse ja liikuin ite kakkosen vasemmalle puolelle selkä koiraan päin. Siitä koira liikkeelle ja ite valssilla kakkosen taakse ja puolen vaihto edessä. Renkaan ohi oikealta ja sitten sen taakse valssi, jolla Retku kääntyi hyvin ja pysyi tasapainossa. Taas ohi nelosesta vasemmalta ja valssi sen taakse ja kääntö vitoselle. Sisäkurvista sitten 6-hyppy ja pituus. Pääsin sen verran edelle, että valssilla 8-putkeen. Ja taas valssilla putken ulostulosta koira hakemaan ja vienti 9-hypylle. Saatoin sisäkurvissa ja tarkoituksella tein vähän tilaan Retkulle 9-10 hyppyjen väliin, joten saatiin kympiltä hyvä linja vetäen kepeille ja pysyin ite oikealla puolella. Puhtaasti mentiin. Siiten vienti putkeen ja jäin 13-hypyn eteen ottamaan oikealla kädellä koiran vähän hyppylinjan taakse ja siitä heitto hypylle ja oikean kautta ympäri. Tässä tuli rima alas, videolta selvästi näkee, miten koira liukastuu ponnistuksessa. 14-16 oikealta sisäkurvista ohjaten, ehdin hyvästi mukaan ja okserille sitten lyhyt hyppy, joka ei kantanut takariman yli eli siitä toinen vitonen. Sen verran tässä meni konseptit kuskilla sekaisin, että valssi putkelle jäi kovin loivaksi ja Retku meni oikeasta putken päästä ohi, pyörähti akan edessä ja sitten löysi reitin, minne piti alunperinkin mennä. Kieltoa me ei tästä kuitenkaan saatu, vaan suorilta hylky. Itse en kyllä nähnyt, että Retku olisi väärää päätä koskenut, kun ei se edes hakenut sinne. Mutta eipä väliä, vain nollat pääsi jatkoon finaalikierrokselle. Ei meidän suoritukselle ollut väliä, oliko se 15 vp. vai hylky. Reippasti putkeen ja loput kaksi hyppyä maaliin.

Ja kerrassaan hyvä fiilis jäi menosta. Retku toimi hyvin ja itse liikuin ja sain rytmityksen toimimaan hyvin. Koiralle oli kokoajan selvää, mihin edetään ja oli sellainen hallittu ja riskitön suoritus. Nämä olivat meidän ensimmäiset SM-kisat ja kaikki radat päästiin kunnialla maaliin asti. Ei katastroofeja, eikä rämpimisiä. Taatusti hyvä mieli molemmilla.

Tehtiin loppuun vielä leikit ja pitkä jähyttelylenkki. Ja vähän seurusteltiin tuttujen kanssa. Se on kyllä näiden SM:ien parasta antia, kun saadaan kaikki kaukaisetkin agitutut samaan paikkaan muutamaksi päiväksi.

Retku otti tirsat omassa mökissä ja akka seuras maksien radan loppuun. Ja olihan siinä katsomista moneksi tunniksi, kun koiria oli luokassa 138 kpl. Tämän jälkeen purettiin leiri ja lähdettiin kotimatkalle. Kello oli vasta 14, mutta kun maksien finaali alkoi vasta klo 18.30, niin ei jaksettu jäädä iltaan asti. Kamppeet märkänä, vilu ja nälkä, joten kotimatka vei voiton kisakatsomosta.

Sen verran jatkoa jo lyötiin lukkoon, että kahden viikon päästä aloitetaan kesäloma itä-Suomen turneella eli käydään kisaamassa Varkaudessa ja Lappeenrannassa. Ja karsintojen ilmo lähtee kans postiin ensi viikolla eli heinäkuun kolmas viikonloppu kisataan Retkun kanssa sitten Turussa.