Ulkokauden viimoset kisat Torniossa. Mukavan tiivis aikataulu, kun kisat oli kahdella kentällä. Eka startti klo 9.15 ja viimenen 13.10. Muorit pääsi mukaan ja starttien väleissa ulkoiltiin golfkentän reunapuistoissa. Kylmä oli ja kosteaa, pitkät kalsarit ja pipo oli kova sana.

Eka rata oli ruotsalaisen Anders Bergqvistin agirata. Kerrankin vähän toisenlaisia koukeroita, ei selvinnyt ihan perinteisellä ohjauksella. Alku hyppy, puomi ja pujolle 90 asteen oikea avokulma, matka jatku 180 astetta vasemmalle. Eli puolta piti päästä vaihtaman kepeillä. Retku alkaa olla näissä tosi hyvä ja kun puomin kontaktilla pääsee ohi, niin hienosti selvittiin tästä. Putken jälkeen vasemmassa takakulmassa kimurantti hyppypyöritys puhtaasti, pientä haparointia nollakulmaiselle hypylle (haki taas takaa), mutta tämä korjattiin ennen virheitä. Risteyspaikassa irtos A:lle makeasti ja siitä pyöräytys hypylle, jonka jälkeen pakka levis. 17. esteelle asti siis puhtaasti. Piti mennä risteyspaikassa keinulle, koira irtos viereiseen putkeen. Hylky ei niinkään harmittanut, vaan se mitä hylyn jälkeen tapahtu. Jatkettiin rauhassa keinulle, josta Retku perhana loikkas ilman mitään kuskin vedätyksiä. Tästä on nyt tullut ihan kisasikailu! Just käytiin eilen kontaktit treenaamassa Haukkiksessa ja keinu meni oikein hienosti. Nyt sitten otettiin keinu uusiksi vähän käsillä avittaen ja suorilta pois radalta.

Toinen rata oli Eija Berglundin agirata. Haastava, mutta oikein mukava rata. Alussa vaikea kulma kahden hypyn kautta U-putkeen, joka oli puomin nousun alla tosi tyrkysti. Keinu nelosesteenä ja tämä otettiin nyt tosi tiukasti. Yhtään en antanut koiran varastaa pois. Keinun jälkeisellä hypyllä pyörähti väärään suuntaan, mutta nopea korjaus ja puomin haku oli kyllä makee. Käskytys on ennen edellistä hyppyä ja tämä koiruushan ei arvo, kun on tiedossa, minne mennään. Puomin alas valssi eteen ja sitten ihan hirvee tahtirikko okserille. Koira tuli suoraan mahalaskun takariman päälle, tais mennä rima poikki. Sitäseuraavalla putkella sitten hassi, eli ei irronnut -> kielto. Kympillä maaliin, hyvin löyty rytmi loppurataan. Päästiin ihanneaikaan ja oltiin neljänsiä tällä kehnolla tuloksella...

Käytiin tässä välissä verkassa tekemässä okseria ja siitä superpalkka. Pitäs oikeesti aina muistaa rakentaa okseri verkkaan, jos sellainen on radalla. Kyllähän se nyt meni. Ei oo taas moneen kuukauteen okseria treenattu. Tahtoo unohtua.

Viimeinen rata oli ruotsalaistuomarin hypäri ja taas kerrassaan kivat kuviot. Verkassa jo huomasin, että Eepu oli ottanut siipeensä okserin rämpimisestä. Hyppäs käsijarru päällä ja taas ihan liioitellen. Alussa kolme hyppyä 90 asteen kulmissa linjassa, siitä lyhyeen suorana putkeen ja tiukasti haltuun neljän hypyn kuvioon. Hanaa pitkään suoraan putkeen keskihalkaisijalla ja siitä rengas -> hyppy. Takakulman suorana putkeen ei irronnut, mutta tästä ei tullut virhettä, kun tuomari ei omasta kulmastaan suuaukon ohitusta nähnyt. Pussista 90 asteen avokulma kepeille ja tämä meni tosi makeasti. Hauska huomata, että tähän käsky ei irroita koiran silmiä esteestä, se kyllä tietää, minne mennään ja lukee rataa erinomaisesti. Keppien ekavälin haku on kyllä tämän kauden aikana parantunut huimasti. Kepeiltä pituus, takaa leikkus hypylle ja lähetys keskihalkaisijan putkeen. Ja sitten meidän special-ratkaisu, eli akka jätti poikittaisen suoran putken koiran ja ohjaajan väliin ja juoksi vasenta laitaa loppusuoralle. Hyvin löysi Retku linjan putkelta, eikä hämääntynyt vaikka akka oli sivusuunnassa kaukana. Valitettavasti saatiin tokavika rima alas. Eli vitska hypäriltä ja kolmisen sekkaa alle ia:n.

Nyt pidetään vähän taukoa sekä treeneistä että kisoista, alkaa turnausväsymys näkymään meissä molemmissa. Kisataan seuraavan kerran marras-joulukuussa. Juoksun pitäs tulla sotkemaan kuvioita vasta tammi-helmikuussa, eli sitten talvipakkasilla pidetään toinen tauko.