Juu, Maire Masentuja eli Hirmu kiusattavana tänään KASsin agikisoissa ja taas pitäs kyllä psykiatria saada avuksi tämän nuoren neidin sielunelämän ymmärtämiseksi. Toivon ja uskon, että se on tekemässä juoksua (edellisestä nyt melkeen 8 kk), muulla tapaa tämä järkyttävä herkistely on kyllä vaikea selittää. Koira kulkee pätkittäin hyvin, mukavalla vauhdilla ja rennosti, mutta sitten kun tulee virheitä, niin niitä sitten tulee ropisemalla ja koira käpertyy kuoreensa. Se menee kuin kuplassa, ei näe eikä kuule mitään. Vapautuu kyllä suorituksen edetessä (onneksi) ja maalissa leikkii ja nauraa koko naamallaa, mutta matkan varrella näyttää pieksetyltä ja pahoinpidetyltä pikkukoiralta :(

1332009262_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
A-kisa 1-luokka tuomari Jari Tienhaara

Ekan radan haasteet oli hyppyt putkien 7-10 välissä sekä pujottelu, mutta muuten ihan kiva, helppo ja virtaava rata. Koira vasemmalla ja aloitin lentävänä lähtönä. Nätti puomin kontakti, mutta kun vauhti pysähtyi täysin, niin teki huonon rämpimishypyn pituudelle (kosketus, ei kaatunut palikoita). Sisäkaarteessa A:lle, jossa ihan kumma virhe. Hirmun nenä painui maahan 5-hypyn jälkeen ja sitten se onnellisesti jäljesti ohi A:sta. Korjaus ok ja sitten lähetys 7-putkeen ja 8-hypyn taakse valssilla vastaan. Siitä sisäkurvista 9-hyppy ja kääntö 10-putkeen, jossa puolen vaihto takaa leikaten koiran ollessa putkessa. 11-hypyn eteen tein vähän tilaa vekillä ja siitä lähetys 12-putkeen. Tämä jälkeen Hirmu teki ison banaanikaaren kohti maalisuoraa, joten en päässyt suunnitellusti vaihtamaan puolta, vaan vein koira vasemmalle pussiin. Löysi kepit loistavasti ja leikkasin takaa vaihtaen puolen vasemmalle. Lähetys 15-hypylle ja persjätöllä puolen vaihto koiran edessä. 16-hyppy ja keinu, josta tuli turhan vauhdikkaasti alas ja melkeen turvalleen. Renkaasta veti sitten täydellä loikalla kehyksestä läpi ja korjaaminen kesti tuskastuttavan kauan. Meinas hypätä jojona takas, mutta sain kiellettyjä ja kävelyvauhdista rengas oikein ja maaliin. Tuloslistalla meillä oli hyl. vaikka oman laskun mukaan meille tuli 10 vp. kahdesta kiellosta (+ varmaan miljoonasti yliaikaa). Mutta ilmeisesti meidät hylättiin jo pituudella?

1332009281_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
B-kisa 1-luokka tuomari Jari Tienhaara

B-rata oli mielestäni ekaa helpompi, puolen vaihdot sai tehdä koiran ollessa putkessa ja hyvillä mielin lähdettiin matkaan. Lentävä lähtö, koira oikealla. Ja taas se ryökäle ryysi renkaasta ohi! Nyt oikealta, väärää putken päätä hakien. Sain kyllä korjattua, mutta taas onnettoman hitaasti (Hirmuhan ei halua palata radalla takaisinpäin). Kävelyvauhdista rengas toisella yrittämällä oikein ja lähetys putkeen. Menin keinulle ottamaan vastaan, koira vasemmalle. Tuli keinulle, otti muutaman askeleen, mutta hyppäsi pois. Koitin uudelleen ilman vauhtia ja empi edelleen. Kun virheitä jo oli, niin laitoin kädet koiran ympärille avuksi ja taputtelin sen läpi keinusta rauhallisesti kannustaen. Hylky, mutta jatkettiin rata loppuun. Kepeillä meni kakkosväliin, mutta en korjannut, vaan annoin jatkaa rataa. Koira vasemmalla 9-putkelle asti, jossa takaa leikaten puolen vaihto. Muurille teki jättiloikan ja pudotti palikat. Lähetin 11-putkeen ja tein perjättönä puolen vaihdon ennen 12-hyppyä. Ja A:lle teki taas saman virheen, kun ekalla radalla. Nenä maahan ja tyynen rauhallisesti esteestä ohi :O Kyllä nyt koetellaan! Lähetys 14-putkeen ja persjätöllä taas puolen vaihto 15-hypyn eteen ja siitä sisäkaarteessä hypyt ja loppusuora. Tässä tehtiin hyvä, pitkä pätkä virheettömästi. Pituuskin ilman ongelmia ja nätti puomin kontakti.

1332009300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
C-kisa 1-luokka hyppyrata tuomari Jari Tienhaara

Hypäri oli ykkösten radaksi vaikea. Varsinkin hyppykuviot 8-14 vaati paljon puolen vaihtoja ja koira piti olla hyvin hanskassa. Me lähtettiin radalle ihan ilman tavotteita, kunhan tehtäs yhdessä rataa. Meillähän on jo nolla hyppyradalta, joten tulosten kannalta näillä hypäreillä ei ole merkitystä. Mutta nyt on tärkeä saada koiralle ratoja alle ja onnistumisia. Lentävällä lähdöllä, koira vasemmalla. Hyppy ja lähetys kepeille, vaihdoin puolta takaa leikaten kepeillä vasemmalle puolelle. Meni hyvässä rytmissä noin 8 keppiväliä ja sitten ampas ulos kepeiltä vasemmalle puolelle. Korjasin alusta asti ja nyt maltto tehdä loppuun asti. Ja taas renkaalla ohi. Ilme ihan muuttuu koiralla, korvat luimuu ja täyttä hanaa kehyksestä läpi. Nyt vähän ärähdin Hirmulle, eihän se ole tottakaan, että kolmella radalla ja aina ohi renkaasta. Ja nyt vielä varmistelin sille ohjausta ja annoin useamma käskyn. Korjattiin rengas taas kävelyvauhdilla. Lähetys putkeen ja hyvin kääntyi kohden 4-putken jälkeen, josta lähetys 5-putkeen. Muuri ja lähetys 7-putkeen ja itse oikaisin 8-hypyn taakse ottamaan vastaan, valssilla puolen vaihto ja 9A:n jälkeen haki hetken 5-putkea, mutta korjas linjan hyvin. 9B:n taakse taas valssi ja sisäkaarteesta 10-13 hypyt. Valssi 13 taakse ja kääntö 14-hypylle ja sisäkaaretta pituus ja putki, jonka loppuun persjätöllä puolen vaihto ja loppusuora. Maaliin 10 virhepisteellä, jotka tuli kolmella ensimmäisellä esteellä, sen jälkeen tehtiin loppurata puhtaasti ja suht hyvällä rytmillä.

Pitkä ja rankka päivä. Oltiin kisapaikalla reilut 6 h ja käytiin neljä kertaa metsässä pidempi lenkki (myös Retku ja Mahti mukana). Lisäksi ennen A ja B kisaa kävin tekemässä muutaman hypyn Hirmun kanssa verkkahallissa. Mutta jotenkin jäi semmoinen epävarmuuden maku koko kisasta. Yritän ohjata selkeästi, antaa käskyt ajoissa ja tsemppaan ja kannustan koiraa. Mutta se ei tunnu nyt riittävän. Hirmu on herkässä mielentilassa, ottaa painetta lähtötilanteesta ja matkalla tulevista virheistä. Korjaaminen on vaikeaa ja koira tykkää huonoa. A:n välttely on ilmeisesti kontaktipainetta, vaikka pyrin ottamana sen hyvin rennosti ja kevyellä käskyllä alas, ja päästän jatkamaan matkaa heti, kun kontakti on suoritettu. Ja KASsin rengas on hankala ja epämieluisa. Ei näköjään koskaan onnistu eka yrittämällä :(

Kisakokemusta me tarvitaan joka tapauksessa, joten 2 viikon päästä kisataan omissa kisoissa. Jos ei juoksu sitten ala ennen sitä.