Soihdut sammui kämpillä klo 20 maissa. Ei tarvinnut paljoa unta kutsua. Sunnuntaina herättiin sateiseen ja tuuliseen aamuun jo klo 6 ja aamutoimien jälkeen käveltiin Huopalahden asemalle noin kilsan matka. Tuli sopivasti aamu-ulkoiluakin ja sitten paikallisjunalla Pasilaan. Olin saanut jätettyä kevythäkin tutulle kauppialle säilytykseen hallille, joten kevyin kantamuksin päästiin liikkeelle. Bortsukehä oli takimmaisessa 2. hallissa ja peränurkassa, joten mukavan rauhallinen tunnelma. Käytiin kehässä verryttelemässä ennen klo 10 ja tuomarin saapumista.

Koiria oli muutama eilistä enemmän ja junnupoikia nyt kahdeksan. Mahti esiintyi taas tosi varmasti ja rauhallisesti, seisomiset ja kopeloinnit onnistui ja liikkuminenkin oli nyt helpompaa, kun kehä oli isompi ja pitkän mallinen. Tuomari liikutti koiria todella paljon. Mahtille ERI ja sijoitus kilpailuluokassa taas 3. Tuomari piti tiukkaa linjaa, eikä antanut yhdellekään junnupojalle SA:ta, joten myös JV-11 jäi jakamatta.

John Ritchie, GB:
"Exellent head propotions with great stop. Excellent semi erect ears. Good muzzle. Great mouth. Well shaped eyes, too dark. Excellent neck. Good angulations in upperarm. Could be shorter in body. Moderate hindangulations. Nicely moulded croup. Could have shorter hocks. Moves sound out&back, but lacks drive&extension of sidekick. Tailcarriage is very irratic."

Piti ihan netistä hakea selitystä tuolle viimeiselle sanalle. Irratic on jokseenkin "käytännöllinen", löytyi urbaanista sanakirjasta. Eli ilmeisesti häntä on hyvä siinä tehtävässä, mihin se on tarkoitettu :) Tasapainottaa liikettä ja heiluu tuomarisedälle ;)

Syyti oli nuorissa pojissa taas ainut luokassaan saaden ERI:n eli kaksi punaista nauhaa. Ja hyvin Syytin näköisen arvostelun.

Muita sukulaisia kehässä oli veteraaneissa Otto (Nasta x Niko) melkeen 9v. Otto liikkui iloisesti ja sai tuomarilta kehuja erinomaisesta lihaskunnosta. Tulos EH. Oton poika (ja Retkun siskonpoika) Pikkupaimenen Small Xtraprint "Remu" voitti urokset saaden CACIBin ja V-11 tittelin. Onnittelut Riikka ja Remu.

Pieni huoltotauko koiralle ja akalle ja sitten saattoikin istua ja ihastella narttukehän kulkua. Tuomari oli tiukka, mutta sillä oli selvä linja. Kärkipää vaihtui, mutta eilinen voittaja Tuisku 10v. (Pikkupaimenen Front Page News) vei kaiken myös tänään. Onnea Sari ja Tuisku!

Meidän kone lähti illalla vasta klo 21.55, joten kehän päätyttyä shoppailua, ruokailua ja seurustelua Messarissa. Mahti pääsi pienelle lenkille läheiseen puistoon. Satoi kaatamalla, joten kauhean pitkästi ei viitsitty kulkea. Viiden jälkeen saatiin ystävällisesti Jossulta kyyti lentokentälle hyvässä corgiseurassa. Haettiin Mahtin boksi säilytyksestä, Mahti sai pienen annoksen iltaruuasta ja akka vaihtoi vähän rennompaa matkavaatetta päälle. Check-inn ja sovitiin koiran luovutus vähän ennen 9 tiskille. Otettiin lähikuppilasta hyvät paikat ja pienet nettisurffaukset ja TV:stä Tanssii tähtien kanssa finaali. Mahti keskittyi jättimäisen puruluun nakertamiseen ja ketarat suorassa nukkumiseen omassa mökissään.

Puoli 9 jälkeen tuli tekstiviesti lentoyhtiöltä, että konerikko ja arvioitu lähtöaika klo 23.30. Vähän ennen klo 21 kertyi muutakin koiraväkeä tiskille ja sovittiin, että koiria ei tarvitse vielä luovuttaa. Lähdetiin Katjan ja Ruskan kanssa ulkoiluttamaan koirat Hiltonin pihalle ja palatiin tiskin läheisyyteen odottelemaan. Tulikin ilmoitus, että viivästystä saadaan kirittyä ja noin klo 22 annettiin koirat cargon hoideltaviksi. Ruuma oli täynnä, Mahtin ja Ruskan lisäksi siellä oli cockeri ja mäyräkoira sekä matkustamossa kääpiöpinseri ja villakoira. Lähtöporttikin vaihtui siinä hötäkässä ja vähän jännättiin, että mihin meidän koirat on matkalle. Portilta kuitenkin nähtiin ulos ja päästiin seuraamaan koirien lastaamista ruumaan. Ruska ja mäyris meni perälle, sitten kauhea määrä matkalaukkuja perään ja viimeisenä cockeri ja Mahti kyytiin. Pitkä odotus oli siinä kärryssä koneen vierellä koirilla. Ja vesikuppia ei todellakkaan kannata koiralle laittaa (ei meillä ollutkaan), aivan kallellaan oli häkki lastaustilanteessa. Tukeva, liukumaton alusta koiran alla ehdoton, että saa tukea, kun boksia siirrellään. Koneeseen me ihmiset päästiin klo 22.45 ja vähän klo 23 jälkeen oltiin vihdoin matkalla kotiin.

Oulussa koirien luovutus oli matkatavarahallissa. Aika pitkään (melkeen ½ h) jouduimme odottamaan ja vihdoin sitten tulivat sekä laukut että koirat samaan aikaan. Mahti ainakin oli selvästi kylmissään. Mutta kovin reipas ja iloinen päästessään ulos boksista. Ja autossa oli vastassa äiti, Retku ja Hirmu, joten lisää ilonaiheita.

Kyllä se vaan on hienoluonteinen kaveri! Kahden päivän aikana on kuljettu lentäen, bussilla, junalla, vierassa pakettiautossa ja tavattu kymmenittäin uusia ihmisiä ja koiria. Ja kaikkiin tilanteisiin Mahti suhtautuu rennosti ja järkevästi. Se on vilkas, mutta ei sählää. Avoin, mutta ei yli-innokas ja ystävällisesti tervehtii kaikki lapsista aikuisiin, isoista pieniin koiriin. Kerrassaan kiva kaveri <3