Retkun kanssa kisattiin Helsingin jäähallissa agilityn MM/PM-karsinnoissa. Olosuhteet ok, nurmimatto hyvä sekä omaan jalkaa että koiran tassuille. Kauhen kuuma hallissa, ei minkäänlaista ilmastointia. Ja ulkona vielä kuumempi. Mutta ei pidä valittaa, nyt kun kesä vihdoinkin tuli.

Päivän ensimmäinen rata oli Jarmo Jämsän hyppyrata. Akka tunnustaa, että odotuskarsinassa vähän jännitti. Alku meni ok, pujottelun alkuu valssi ja sitten takaa leikaten puolen vaihto vasemmalle. Pieni ennakointi 10 kepin kohdalla valssille pujon loppuun ja niimpä Retku jätti pujottelun kesken 11. kepin jälkeen. Uudelleen alkuun ja siellä sitten neuvoteltiin, että mihin väliin se nenä laitetaan ja miltä puolelta... Eli kieltokin vielä. Sitten rima 6 alas ja hypyllä 11. hylky. Koira tuli lujaa putkesta ulos ja ois pitänyt malttaa ohjauksen kanssa ja ottaa koiraa himpun sisään päin. Retku liuku hypyn väärälle puolelle ja hyppäs sen nollakulmasta väärin päin. Hyl. Radan sai tehdä loppuun, se meni puhtaasti. Pitkä kaarre 15-16 hyppyjen väliin.

Kisaamassa sukulaisista oli myös Nastan Tootsie-tytär (Nasta x Pyry). Tootsielle ekalta radalta 5 vp. Rima hypyllä nro 11 tuli alas.

Välissä sitten vähän lenkitystä, ravitsevaa pikaruokaa akalla ja vähän lepoa (betonilattialla fleecen päällä...). Illan rata tanskalaisen Allan Hansenin tekemä. Nyt päätin, että ohjaan joka välin, enkä oleta koiran tietävän reittiä ja tämä onnistui. Retku eteni hyvässä rytmissä puhtaasti hypylle 16 asti. Siellä täpärä riman tiputus takajalan kynsillä, kun akka ennakoi tulevaa käännöstä liian aikasin. Ja sitten vielä pussin jälkeen ohi hypystä 19. Eli 10 vp. + aika. Mutta tosi tyytyväinen menoon, kontaktit oli hallitut ja nopeat. Valssi A:n ja puomin alastuloon eteen ja hyvät kurvit hyppysyheröissä. Hyvä Eepu. Se on kuitenkin vielä vasta-alkaja tällä tasolla. Syksyllä tulee 4v. mittariin ja tässä välissä on pentujen myötä ollut ½ vuoden tauko. Ensi vuonna uudestaan!

Janne ja Tootsie tekivät hienoa rataa puhtaasti 19 hypylle asti. Tootsie jatkoi kuitenkin pussilta suoraan putkee eli hyl.

Ratapiirrokset on Agilityliiton sivuilla