Sunnuntaina (12. juoksupäivä) Vita ja Ruuti treffasivat ensimmäisen kerran. Useita hyviä astumisia, mutta niin kohdalleen ei osunut, että nalkkiin olisivat jääneet. Homma meni ns. reisille.

Maanantaina (13. juoksupäivä) sama homma jatkui. Molemmat osapuolet hyvin halukkaita ja innokkaita, mutta kohdilleen ei osu. Vita käytettiin progessa ja arvo on astutusta ajatellen parhaimmillaan: 10,8. Samalla todettu eläinlääkärin toimesta, että mitään rakenteellista estettä Vitalla ei ole luonnollisen astumisen onnistumiseksi. Illalla vielä useita hyviä astumisia, mutta ei nalkkiin asti.

Vita_ruuti.jpg
Soidinmenoja :D Kuva (c) Veikko Sarmola

Tiistaina (14. juoksupäivä) Vita siemennettiin Espoossa tähystämällä kohtuun. Ruutin spermanlaatu erinomainen ja siemennys onnistui helposti. Tiineys lasketaan kuitenkin sunnuntaista, sillä sen verran monesti Ruuti on lauennut, että on mahdollista, että tiineys on saanut alkunsa jo luomuastumisista. 63 vrk ekasta astumisesta tulee su 9.6.2019.

Tuhannet kiitokset Emilia ja Kaisa avusta! Pidetään peukkuja, että Vita tiinehtyy. Edellytykset sille ainakin ovat parhaat mahdolliset.