Tiistaina pentuset täyttivät 7 viikkoa ja ovat nyt luovutusiässä. Pentula hiljenee loppuviikosta vähitellen. Torstaina maailmalle suuntaa Nopsa, perjantaina Sinttu, lauantaina Rötkö ja Tupla sekä sunnuntaina Airi. Vapaana olevat pennut Rellu ja Krisse sekä viikon päästä uuteen kotiin muuttava Muusa lähtevät Toivakan "mummolaan" lauantaina. Joten sunnuntaina meidän Oulun pentula on lopullisesti tyhjä.

Retku on lopettelemassa imetystä. Meillä on maitobaari auki enää kahdesti päivässä, aamulla heti herätyksen tietämillä ja toisen kerran illalla ennen nukkumaan menoa. Vaikka tällä milk energyllä kyllä juostaan vielä tunti viimeisen syötön jälkeen... Retku ei halua enää ulkoilla pentusten kanssa, kun saa jatkuvasti olla kieltämässä tissille tulijoita. Ja akka pitää Retkun myös mieluusti sisällä, sillä äippäkoira vetelee pentujen jätökset edelleen kitusiinsa. Niimpä muorit ovat ottaneet leikkitätien roolit ja varsinkin Nasu on tässä aivan huippumummo. Ihana katsella työn lomassa ikkunasta, kun mummo leekaa lastenlasten kanssa. Se pistää välillä maahan ja alistuu tahallaan, että pentuset saa kiivetä sen päälle ja muka voittaa. Välillä revitään leluilla tai pelataan isolla pallolla. Mutta ylipäätänsä ollaan läsnä ja kaverina pentusten ulkoiluissa.

Kyllä tämä ikä on just se passeli luovutusikä. Pentuset haluavat jo yksilöllistä huomiota ja opettelevat innolla uusia asioita. Yksi ihminen ei kahdeksalle millään saa tarpeeksi yksilöllistä aikaa, vaikka kuinka yrittäisi. Pennut on ehdollistettu naksuun ruoka-aikoina, joten tästä on uusien omistajien hyvä aloitella koulutusta omissa kodeissa. Pannat ovat olleet kaulassa päivittäin, kynnet on leikattu ja jokainen pennuista pääsee pesulle luovutusta edeltävänä iltana. Pesun jälkeinen hepuli on ihana, se vaan tulee oli ikää 7 viikkoa tai vaikka 7 vuotta. Nopsa kiisi märällä turkilla salaman lailla eilen illalla ja voi sitä iloa!

Meillä on siis edelleen Rellu-poika ja Krisse-tyttö vapaana! Ei mitään jämäpentuja, vaan erittäin lupaavia yksilöitä kaikin puolin. Rellu rakastaa kaikkia ihmisiä, on vähän pehmeämpi ja miellyttämisen haluinen, hakee mahtavasti kontaktia ja rakastaa tehdä ihmisen kanssa yhdessä. Krisse on itsenäisempi ja vähän vaativampi tapaus, vilkas ja taistelutahtoinen. Todella reippaita pentuja molemmat. Nämä eivät lähde sohvakoiriksi tai ensimmäisekiksi koiriksi, potkua riittää takuulla harrastajalle. Ovat huomiseen asti Oulussa ja sitten jatkossa tavattavissa Jyväskylä-Toivakka suunnalla.

Tiedustelut Miialta.