Ilmoitin molemmat koirat oman seuran agikisoihin yhden startin verran. Tarkoitus oli ottaa tuntumaa hallin uusittuun pohjaan (tekonurmen täyttö vaihdettu hiekasta kumirouheeseen). Treeneissä ollaan pari kertaa ehditty pohjaa testaamaan ja parempi se on toki, mutta itelle ottaa henkeen voimakas kuminhaju hallissa. Pito ja jousto koiralle on edellistä pohjaa parempi, mutta ei tää toki vedä vertoja joustokerroksella varustetulle keinonurmelle tai kivituhkalle.

Pakkanen paukkui aamulla -18 asteen lukemissa, mutta onneksi keli lauhtui päivän mittaan. Koirat pysyivät lämpimänä autossa Pompat päällä ja pidin autoa ajoittain tyhjäkäynnillä lämpöpuhallukset täysillä. Suurin kylmyys oli akalla, kun piti lämpimistä talvikengistä vaihtaa lenkkareihin...

Mahtin rata oli parin takaakierron verran mutkanen meille. Heti alussa kun diesel vielä meni matalilla kierroksilla, niin kolmonen ylittyi ravilla. Sitten ohjauksesta huolimatta Mahe livahti A:n alle putkeen. Videosta näkee selvästi, että sen se oli lukinnut jo edellisellä hypyllä. Jatkettiin rata loppuun hyvällä rytmillä ja ainoastaan pujottelun jälkeinen elämä sössittiin. Joku työntöajatus mulla siihen oli rataantutustumisessa, mutta toteutus jäi puolitiehen. Tuplahylky siis. Mahti kulki kuitenkin kivasti ja hyppäs hyvin ja tassut piti alustassa. Video KLIK.

Hirmun radalle ei taas osannut asettaa mitään odotuksia. Sen osasin sanoa, että rataprofiili sopi meille hyvin. Kilttiä ja virtaavaa ja kepit vasta loppuradasta. Verkassa olin vähän pulassa Hirmun kanssa, se kun kiikutteli palkkalelua minne sattui ja hallin hälinässä en meinannut saada siihen mitään kontaktia. Selvästi kuuron kanssa vaikea paikka, varsinkin kun treeneissä ollaan yleensä hallissa vain omalla porukalla. Startissa blondi oli kerrankin menossa, joten panta pois ja perään :) A:lta kontakti, keinu nätisti, vaikka valui kovasti kaarteessa ennen sitä. Puomilta taas kontaktivirhe ja sitten kepeillä tyypillistä uinumista heti alussa. Toisella yrityksellä taas blondi muisti, miten kepit mennään. A:n alle putkeen olisin voinut valita toisenlaisen ohjauksen takaaleikkauksen sijaan, mutta hyvin pelastettu. Maaliin 15 vp. ja aikavirheellä. Ja hirveän hyvä mieli molemmilla. Video KLIK.

Taitaa minun ja Hirmun agikisat olla nyt tässä. Mieheni on treenannut sen kanssa joitainkin kertoja ja blondi on ihan liekeissä. Hirmu haukkuu, hyppii ja puree Pekkaa. Ja intoilee esteille. Saavat treenata möllikisoissa ja jos intoa ja onnistumisia piisaa, niin pari nähdään mahdollisesti vielä virallisissakin kisoissa.

Kisan jälkeen haimme vielä tuomari-Elinan Jannu-pojan lenkkikaveriksi. Jannu on minun Nastan pojan tyttären tyttären poika eli Nasta on Jannun emän isomummo. Kiltisti ½ vuotias kakara kulki vapaana meidän joukon kanssa ja Hirmu intoutui sen kanssa leikkimäänkin. Hieno pentu!

Ensi viikonloppuna lennähdämme Mahtin kanssa perinteiselle Messarireissulle jo perjantaina. Lauantaina kehässä on 40 bortsua ja sunnuntaina 58 kpl. Sitten on tämä koiravuosi taputeltu.