Loppiaisen kunniaksi pentula muutti makkarista olkkarin puolelle. Ja akan sohvaevakko päättyy samalla. Ihana päästä omaan sänkyyn nukkumaan! Pentulan vieressä makkarissa olen nukkunut vain ensimmäisen yön synnytyksen jälkeen. Retku on hoitanut pennut niin omatoimisesti ja kaikki ovat imeneet itsenäisesti hyvin, että ei ole tarvinnut 24 h valvontaa. Ja sen verran ääntä tästä joukosta lähtee, että aika katkonaiset on unet olleet olkkarissakin.

Olkkarissa pennuilla on nyt isompi tila ja laajennusvaraakin on vielä reilusti. Ja häiriötä ja meteliä heti enemmän. Telkkari on vieressä, keittiön äänet kuuluvat ja ulko-oven käydessä auki, myös raitista ulkoilmaa pääsee pentulaan. Makkarista olenkin pitänyt näillä pakkasilla oven kiinni aina, kun ulko-ovesta on kuljettu. Toivottavasti kelit lauhtuu viikonloppuna, että päästään aloittamaan myös ulkoilu pentujen kanssa.

1263112853_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Pentula olkkarissa 24 vrk

Retku imettää edelleen, mutta alkaa olemaan melko nihkeä pötköttelyssä. Pennut yltävät jo hyvin syömään pystybaarista, joten enimmäkseen äippäkoira hoitaa imetykset jo seisaaltaan. Ja ensimmäiset leikitkin on tänään jo nähty äipän ja pentujen välillä. Ihanaa, kun toinen taantuu lastensa tasolle :-) Ja Nasu saa nyt täysin vapaasti ihastella pentusia aidan takaa. Pentulassa se ei ole käynyt, eikä varmaan menekkään vapaaehtoisesti aidan yli.

Tällä viikolla on käynyt kylässä ensimmäiset pentuvieraat. Aika metelin Retku vieraille vielä nostaa, mutta rauhoittuu kyllä sitten, kun ihmiset ovat riisuneet ja asettuneet aloilleen pentulaan. Äitikoiran epäluulo vieraita kohtaan on tässä kohtaa ihan normaalia, mutta koska pentujen sosiaalistaminen on jo hyvin tärkeää, vieraita tulee vaikka Retku ei niistä riemastukkaan. Ja voi sitä nuuskuttelua, natustelua ja hännän heilutuksia! Pennut ovat ihanassa iässä ja vaikka hampaat ovat jo puhjenneet, niin vielä eivät kauhean kovasti pure.

Tervetuloa vaan pentukylään. Ja sanomalehtituliaiset otetaan ilolla vastaan.