Lyhesti kuulumisia meidän laumalta. Päivitellään blogia sitten laajemmin, kun seuraavan kerran sataa. Mitäpä sitä kaunista kesäpäivää netissä notkumiseen tuhlaamaan.

Eepun agilityn MM-karsinnat oli ja meni. Reissun mukavinta antia olivat jälkikasvun tapaamiset eli treffattiin Focus, Jake ja Elwood. Meillä on radalla tällä hetkellä yhteinen lanka kadoksissa, Retku on löytänyt itseensä jonkun uuden etenemisvaihteen ja akka ei pysy rytmissä ja vauhdissa sitten millään. Jo treenit ennen matkaa meni hylkyjen merkeissä. Jostain 10 m päästä se pieni punainen bongailee ihania esteitä ja se on menoa sitten... Mutta helteen kesti erinomaisen hyvin ja ATT:n hallin pohja oli nyt erinomaisen hyvä juosta. Myös akan uusilla vaaleanpunaisilla Ditoilla ;-)

Sillävälin Oulussa Nasu piti lauman mainetta yllä osallistumalla kahteen KV näyttelyyn loistavin tuloksin. Lauantaina ROP ja ROP-veteraani ja sunnuntaina VSP ja VSP-veteraani Pyrylle häviten. Hirmusti oli tuomisina ruusukkeita ja lahjakortteja, CACIBinkin ois kuulemma lauantain tuomari välttämättä halunnut antaa, mutta mitäs meidän veteraani sillä tekis. Mutta ennenkaikkea Nasulla oli ollut mukavaa, eikä saattojoukotkaan kovasti valitelleet (muuta kuin jännitystä). Kiitos Mari! Kiitos Jaana! Nasun salainen ase on ruisleipä =)

Nasu on treenannut paimennusta. Viimeistelytreenit ennen Tyrtsin kisoja meni loistavasti, mutta kisoissa sitten iski vanha vaiva. Ei riitä hakukaaret 100 m päähän (tai siis yli sen matkan) vaan kaari jää sen verran vajaaksi, että nosto ei lähde suoraan. Eka startti meni tuomarin keskeytykseen, kun katras hajos kahtia ja kaksi sankaria karkas Nasulta varikkotrailerille. Kaksi muuta akka keskeytti ja kipaisi koiralle avuksi. Lauantain iltakisan hakukaari oli parasta Nastaa, mutta onni ei ollut yhtään myötä ja katraan veto varikolle kävi kokemattomalle Nasulle ylivoimaiseksi. Ei muuta kuin lisää treeniä ja varmuutta menoon. Ja elokuussa uudestaan.

Pumpuli on nauttinut kesästä ja voinut erinomaisen hyvin. Eläinlääkärintarkistuksessa otettiin ohutneulanäyte vasemman kyljen pahkurasta (kylkiluiden päällä) ja rasvapattihan se oli. Munaisarvot on erikoisruuan ansiosta edelleen ok, mutta maksa-arvot on aikas karmean korkeat. Ell. ei kuitenkaan niistä huolestunut, kun koiran vointi on hyvä ja reippautta piisaa. Källi on nauttinut uinnista ja etenkin mökkipäivistä. Siellä se viipottaa pitkin pihoja muiden perässä ja välillä intoutuu komentamaan nuorison leikkejä. Ja piehtarointi ison örinän kanssa kostealla nurmikolla pitää turkin (tumppu)kuosissa.

Nasu sai veteraanitarkistuksessa täysin terveen paperit. Sen arvoissa ei mitään huomautettavaa ja saatiin ihan kirjallinen lupa kisaamiseen.

Retku sai peruutuspaikan MH-testiin eli se on ohjelmassa viikon kuluttua. Ja sitten yritetään ryhdistäytyä nollajahdissa ja buukataan muutamat agikisat vielä ennen pentutaukoa. Ensi viikolla alkaakin taas Aaltosen Mikon treenit, joten taitaa se ryhti sieltä löytyä. Ja Nasu jatkaa paimennustreenejä 1-2 krt/viikko.

Voltti on käynyt silmäpeilauksessa ja gonioskopiassa - terve poika myös silmien osalta. Joten kaikki on valmista pentuerintamalla. Juoksua odotellessa...

Nyt ulos aurinkoon!