Lauantain agikisat Rovaniemellä. Meinas akan turnauskestävyys hyytyä odotteluun, mutta jostain se tsemppi taas löytyi. Ja kun vauhtiin päästiin, niin kisat vietiin ripeästi läpi ja päästiin kotimatkallekin tuntia suunniteltua aiemmin.

Eka rata oli Jalosen agirata. Ei mitään kauheita kommervenkkejä, vähän pyöritystä ja muutama pähkäilyä aiheuttanut kuvio. Ostin juuri ennen lomaa uuden videokameran, joka tallentaa suoraan rompulle matskun. Mari kuvas päivän radat ja niitä on analysoitu sitten jälkeenpäin. Radan alku puomille asti hyvin, sitten puomilla alas eteen valssi ja jostain syystä koira väisti voimakkaasti ja tuli sivusta alas ja vielä väärälle puolelle, minne piti jatkaa. Videoltä tähän ei löydy mitään syytä, mitä lie tapahtu. Puomin jälkeinen hyppysyherö hyvin ja takakurviin kerkesin taas hirmupaljon suunniteltua paremmin. Pujotteluun hieno syöttö sylikäännöksellä (miltei sama kuvio, kun ti-treeneissä). A oli tässä radalla loistava, koira tulee täysiä vauhdilla alas asti 2on-2off ja siitä jatkuu putkelle. Viimeisellä U-putkella sattuu sitten jotain ihan mystistä, ehdin sinne koiran edellä ja työnnän selvästi koiraa hypyltä putken oikeaan päähän ja se menee kuin tykin kuula mun selän takaa väärään päähän! Ihan oma ratkaisu Retkulta. Tämmöistä ei ole ennen nähty. Vitska oli alla puomilta eli tästä hylky.

Illan viimeinen rata on Jalosen hypäri. Pujottelun aloitus näytti kamalalta (sivulta 90 asteen kulmassa oikealta, vasemmalla kaksi hämäyshyppyä eli tosi ahdasta) ja lopun kaksi suoraan putkea tiesi kuskille kiirettä. Alku meni pujotteluun asti loistavasti ja sinnekin sisään supersyöttö, ehdin edelle ja vein suoraan kohti 2. keppiä koira vasemmalla ja käsky päällä. Ihan mielettömän hieno onnistuminen, turhaa epäilin koiran osaamista. Sitten pujottelussa kumma tahtirikko 8-9 kepin tietämillä. Meiltä jäi yksi väli tekemättä ja koira tuli väärin ulos. Palasin alkuun, mutta eihän menohaluja uhkuva bc niin vain tulekkaan takaisin. Nenä meni väkisin kepeille väärään alkuun (kielto) ja sitten neuvoteltiin, että otetaanko alusta vai ahnehditaanko välistä. Onnistuneen pujon jälkeen takakentän kuviot hienosti ja puhtaasti ja sitten langettiin kahteen suoraan putkeen. Piti mennä eka, hypätä hyppy välissä sivulle ja sitten palata toiselle putkelle. Retku teki kiellon hypylle, kun oma liike pysähtyi täysin eikä käskyäkään kuulunut. En jaksanut korjata, vaan ohjasin seuraavaan putkeen ja otin hylyn. Meillä oli 15 vp. ja yliaikaa kuitenkin kasassa jo tässä vaiheessa.

Pääsiäisen kisasaldo 5 + 0 + hyl. + hyl. Jatkuu viikon päästä.