Töiden jälkeen kiireesti lauma autoon ja keula kohti Tuposta. Hirmun paimennustreenit klo 17 ja ensimmäinen paimennuskerta tälle vuodelle. Viime kesänähän Hirmu kävin sytyttelemässä kolmesti, joten yli ½ vuoden tauon jälkeen lähtötaso oli nollassa. Eka sessio meni kyllä ihan unessa. Koira kulki nenä maassa jäljestäen nurmella ja vain muutamia kertoja pääsi kunnolla lampaiden imuun. Aidasta irrottamiset onnistuivat, kun akka oli liinan kanssa mukana apuna.

Odottelun aikana Hirmulla selvästi syttyi lamppu. Se seurasi silmä kovana meidän parin työskentelyä ja kroppa eli lampaiden liikkeiden mukana. Ja niin toinen sessio meni sitten heti paljon paremmin. Lampaat kulkivat ihan eritapaan päättäväisen koiran alta pois ja ohjautuivat myös kauempaa, kun voimaa koirassa oli. Reilusti Hirmu kulkee pää painuksissa kohti lampaita ja kun itse olen hiljaa, niin pitää katseen intensiivisesti lampaissa. Tämä eka kertaa vaan kuljettiin kohti ja tehtiin tarpeen mukaan pientä, korjaavaa flänkkiä.

Mahti kävi Hirmun vuoron jälkeen hetken hengaamassa aidan takana ja ottamassa fiiliksiä. Pysyi rauhallisena ja katseli touhua kiinnosteena. Pojan vuoro on aloittaa treenit kesäkuussa.