Hotellilta aamupalan jälkeen Nasun kanssa Ounashallille. Retku pääsi mukaan takki päällä häkkiin pötköttelemään ja päivän päätähti Nasu sai paistaltella häkin katolla. Hartuksen kehässä poisjääniten jälkeen 13 borderia ja harjoitusarvostelija Marjatta Pylvänäinen-Suorsa mukana kopeloimassa koiria. Tosi hitaasti eteni kehä ja mukana oli kyllä kaikki rodun äärilaidat tyypin ja koon osalta. Nasta yksin vetskukehässä, kun Källi jäi kotiin.

Arvostelu Nasta 10v. 10 kk Jaana Hartus:
"Erinomaista tyyppiä oleva, erinomaisessa fyysisessä kunnossa esiintyvä yli 10 vuotias veteraani. Edelleen tiivis runko ja kauniit ääriviivat. Ilmeikäs pää. Tehokkaat, tyypilliset liikkeet. Riittävä karva.
VET ERI1 PN3 ROP-veteraani

1419528.jpg
Tältä löytyy sellainen oikeanmallinen rintakehä, Jaana kommentoi Nasusta.
Harjoitusarvostelija kopeloi.
Kuva Veikko Sarmola

1419530.jpg
Nastan kontakti PN-kehässä.
Kuva Veikko Sarmola

Ruska oli ROP ja sukulaistyttö Gia PN2 SERT. Urosten paras Tanskan tuonti. Onnea kaikille!

Nasu esiintyi nätisti ja nautti useamman tuomarin kopeloinnista. Ilmekkin pysyi reippaana nakkien avulla (muutoinhan muori seisoo silmät puolitangossa kehässä, kun on niin tylsää...). Ajeltiin Napapiirille ostoksille ja kahvitauolle välissä ja palattiin vielä ryhmäkehiin.

Ryhmät oli tosi huonosti organisoitu ja kehien alkua odotettiin toista tuntia, vaikka kaikki näytti olevan valmiina. Virolainen tuomari meni esiarvostelemaan 1-ryhmän, vaikka vetskut oli hänellä ennen sitä, joten vetskujen esiarvostelu jäi rivissä seisoskeluksi. Iän sentään kysyi jokaiselta. Isossa kehässä tuomari sitten yksilöarvostelussa tuumas mulle, että tämän kanssa ei kannata tehdä edestakaisia liikkeitä lainkaan, kierros kehän ympäri riittää?!? Ihme tyyppi. No, yllättäen ei päästy jatkoon :-)

Ryhmäkehien odottelussa Nasu tajus, että "jee, täällähän on agilityäkin". Se oli ollut edellisen illan vain autossa Retkun kisojen ajan. Nyt se bongaili häkin katolta mustavalkoisia menijöitä ja lapsenlapsi Eero varsinkin sai muorin silmät kirkastumaan ja tassut steppaamaan. Sinne se ois mielummin halunnut mennä, kun näytelmäkehää kiertämään...