Onneksi kennelyskä oli meidän tapauksessa nopea tauti. Ja oikeasti kipeä oli vain Hirmu ja sekin yhden päivän ja kaksi yötä. Sitten tauti laantui ja koiran vointi palautui normaaliksi. Retku ja Mahti yskäs molemmat muutaman yksittäisen kerran, mutta mitään Hirmuun verrattavaa kakomista ja yökkimistä niille ei tullut. Ollaan siis ulkoiltu ja reippailtu ihan normaalisti. Treeneissä ei olla hallilla vielä käyty, mutta lenkillä Retku on tehnyt päivittäin pätkät tokoa ja nuorisokin vähän siinä sivussa, kun ovat halunneet meidän "leikkeihin" mukaan.

Retkun avoimen liikkeet on hyvin kasassa, mutta onnistuminen vaihtelee vähän päivästä riippuen. Yhtenä päivänä se ei mee kaukoissa ekalla käskyllä maahan, toisena päivänä sama osaamattomuus tulee istumiseen ja sitten seuraavana päivänä rouva jumppaa täpäkästi kaikki vaihdot kuin vettä valaen. Voi näitä naisia! Koskaan ei tule elämä tylsäksi :) Seuraamista oon tehnyt pitkään ja tylsiäkin pätkiä ja opetellut paikan korjaamista seuraamisen aikana. Retku on ajoittain turhan edessä ja ajoittain myös väljä, lumipenkat on tässä hyvänä apuna. Saa kiilattua koiran lähemmäksi ilman muita pakotteita. Ja se näyttää toimivan. Jättävistä liikkeistä maahan on erinomainen, seisomisessa meinaa palatessa seilata ja kääntyillä mukana. Siihen on puututtu. Luoksetulo hyvä, välillä tulee toppaa istuen ja on vielä selvästi epävarma, että mikä se pysäytysasento olikaan. Noutoa ja hyppyä ei olla tehty, mennään hallille treenailemaan niitä ensi viikolla.

Hirmu on ilmotettu 1½ viikon päähän KASsin kisoihin. Laskeskelin tässä myös juoksun alkamista. Mahdollisesti jotain merkkejä jo ilmassa, ainakin Mahti käy päivittäin Hirmun hännän alta asiaa tarkistamassa. Hirmullahan on ollut vasta kaksi juoksua ja niiden väli 9½ kuukautta eli jos tuolla kierrolla jatkaa, niin juoksu tulee vasta toukokuun alussa. Samaan aikaan Retkun kanssa. Kyllähän tässä on jo pentukuumettakin viritellään!

Iinalla Kemissä alkoi juoksu kuun alussa ja väli oli muutaman päivän yli 7 kuukautta. Sen verran jo Ritvan kanssa suuniteltiin, että jos kaikki menee parhain päin, niin Iina astutetaan jo seuraavasta juoksusta eli lokakuussa 2012. Näin saisimme joulupennut ja Iinalle tulisi treeni- ja kisatauko sopivasti talvelle. Seuraava juoksu kun menee toukokuulle 2013 ja siten sotkee koko kesän kisakauden. Sulhoa on Iinalle jo tiedusteltu ja jahka tässä saadaan silmäpeilaukset ja luonnetestiasia kuntoon, niin tehdään lopulliset päätökset asiasta.