Nasta kävi aamulla eläinlääkärillä näyttämässä rinnan pahkuraa. Siitä otettiin ohutneulanäyte ja pahkura osottautui vaarattomaksi rasvapatiksi. On kova ja kiinteä, koska etujalan lihakset kiilaa sitä rintalastaa vasten. Ei vaadi toimenpiteitä, toki seurataan patin mahdollista kasvua. On kuulemma hyvin tyypillisessä paikassa tämä patti, eikä lähellä ole tärkeitä sisäelimiä. Etujalan liikettä voi rajoittaa kasvaessaan ja jos kasvaa ylemmäksi, voi painaa ruokatorvea. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että tässä vaiheessa pattia ei vielä kannata leikata.

Muuten Nasu on hyvässä kunnossa. Lohkeilleet kynnet tarkistettiin kans (haljennut ei ole tulehtuntu). Puntarissa lukemia normaalit 16½ kiloa, turkkia varten otettiin e-vitamiini & öljykuuri (Efa-Tabs forte) ja biotiinikuuri onkin jo päällä. Nasu oli tapansa mukaan maailman helpoin potilas. Syliin se ei kiipeä eikä pusuja jakele, mutta seisoo paikalla rauhallisesti inahtamattakaan tutkimusten ajan. Neulan pistoon se ei reagoinut mitenkään.

Kylläpä helpotti akan olo näistä uutisista! Tuhannet kiitokset kaikille myötäelämisestä. Kyllä nää vanhukset on jatkuvan tarkkailun alaisuudessa ja aina toivoo, että ne saisivat elää mahdollisimman onnellisen ja kivuttoman pitkän elämän. Taitaa Nasun silmien loiste vaatia muutaman lampaan näköpiiriin ;-)