Mikko oli tehnyt treeneihin 24 esteen radan Asko Jokisen kuvioita mukaillen. Sellaista kulmikasta kääntelyä oikealle, vasemmalle, eessun taas ja kiperiä lähestymisiä kontakteille. Mentiin alkuun rata kokonaan, sitten paikkapätkiä ja lopuksi ois saanut huristaa vielä uusiksi koko radan, mutta tämä me jätettiin Retkun kanssa välistä.

Kokorata meni oikeinkin mukavasti. Alun pimeä putki (loiva U-putki takakautta hakien) ei meinannut löytyä. Tai löyty se, mutta kun akka lähti liikkeelle, niin koira ei mennytkään putkeen, vaikka oli ihan kohilla. Keinulta 90 astetta avokulma kepeille, takaa leikkaus ja sitten 180 asteen käännös vasemmalle okserille. Hyvin kesti leikata ja varma pujottelu. Hyppykuviota väliin ja pitkä, loiva 180 asteen käännös puomille. Meidän vaikein paikka on puomin alastulo, kun pitää palata takaisinpäin (putkeen puomin alle). Retkusta kun pitäs juosta kontaktilla ohi, muuten käy himmaamaan ja ennakoi käännöstä. Ei nyt auta tässä vaiheessa ruveta sitä muuttamaan, mutta tätä tarvii jatkossa treenata. Eli kontaktit itsenäisesti! Hyppyä putken jälkeen vähän haki, kun akka jäi (kiitos puomin kontaktin) niin kauas taakse ja sivulle puomin toiselle puolelle. Keppien jälkeen hyppykuviot hyvin ja putkesta taaksepäin hyppy, pituus ja sitten akan käden alta A:lle, vaikka piti mennä A:n alla olevaan U-putkeen. Ehkä sitä jo vähän löysäs tässä vaiheessa... Putkesta sitten pyörittäen nousu A:lle ja loppusuora.

Paikkakierroksella tehtiin alku uusiksi ja palkka, kun putken suu löyty itsenäisesti. Sitten koitettiin puomin vienti toista puolta ja tämä oli kyllä paljon parempi. Sylikäännöksella puomin alle putkeen ja sitten hyppykin löytyi helpommin, kun akka oli samalla puolella. Nyt A:n alla olevalle putkelle vienti tarkasti ja kokeeksi sitten sylikäännöksellä A:lle (parempi näin). Tähän lopetettiin ja lelu palkaksi.

Tämä riitti meille mainiosti, ei ole tarvetta hinkata lukuisia pitkiä ratoja tässä vaiheessa. Ryhmän muut koirat eivät ole menossa SM:iin, joten heillä ilman muuta eri ohjelma. Käytiin vielä pitkä kävely rannassa Retkun kanssa ja sitten kotiin.

Tulevana viikonloppuna käydään ottamassa vähän nurtsituntumaan Haukkiksessa eli lähinnä hyppyjä ja keppejä nurmella. Ensi tiistaina Retkulla fysioterapia ja illalla Haukkiksen treeneissä kontaktien kertaus. Keskiviikkona Mikon treeneissä enää sitten pientä fiilistelyä viikonlopun koitosta ajellen.

SM:issä pe 12.6 Retkun verkkakisat Virtanen klo 16.35 ja ELP klo 19.40.  Lauantaina joukkue-SM (Retku 1. koira OKK:n joukkueessa) klo 10.30 ja sunnuntaina yksilö-SM (veikkauksen vedonlyöntikohde) klo 10.30 (Virtasen hypäri) ja mahd. toinen kierros (Wala agility) klo 18.30. Eli pitkä viikonloppu Torniossa tulossa.