Agility maksi-3 Haukipudas, tuomari Ritva Herrala. 0 vp. aika -3,00 sija 1/25. -> Fin Ava

1240088103_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Alkuperäinen kuva (c) Lea Pöyliö, kuvankäsittely Teemu Koivisto

Tässäpä vielä tarinaa ja radat kisoista. Käytiin tosiaan tokokisan jälkeen kotona, Retku sai pienen välipalan, akka söi kans ja otettiin pienet päikkärit. Kalsarit piti kaivaa kaapista kesäteloilta vielä jalkaan, niin oli akka umpikylmissään kolmen tunnin tokohallilla värjöttelyn jälkeen. Ajeltiin Virpiniemeen ja käytiin koko lauman kanssa ½ tunnin lenkki metsässä. Aamulla oltiin kyllä jo kotona käyty tunnin lenkki eli liikuntaa ainakin riittävästi :)

A-radan tuomari Ritva Herrala ja oli oikein kiva, ja minusta jopa helppo 3-luokan rata. Ihanneaika suht tiukka ja ei kummoinen tulostaso loppujen lopuksi, mutta meille kyllä sopiva rata. Ei mitään piiperryksiä, välistä vetoja, takaa kietoja tai epäloogisia linjoja. Retku oli keskittyneen oloinen. Heitettiin hetki pihalla lypsykumia ja otettiin muutama verkkahyppy sisällä.

1240143799_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakkosen vasemmalle puolelle ottamaan vastaan, valssi kakkosen taakse ja koira putkeen. Nelonen vasemmalta puolelta ohjaten ja pientä vekkiä 4-5 väliin maalihyppyä kohti, josta saatiin hyvä hyppylinja 5:lle ja vetämällä kepeille (loistavasti!). Keppien loppuun valssi ja koiran lähetys 7-hypylle. Tässä kohtaa ohjasin sitten muista poiketen, valtaosa valssas 8-muurille. Minä vein oikealta puoleta ja pääsin hyvin työntämään koiran oikeaan putkeen. Helppoa linjaa 10-hyppy, putki ja puomi. Puomin alastulo omaan makuun turhan täpärä, ennakoin itse kääntöä 13-hypylle, enkä tullut tarpeeksi koirasta ohi. Keinu vasemmalta puolelta ohjaten ja kärsi vedättää kontaktilla. Suora vienti putkeen ja sitten 16-hyppy vasemmalta puolelta ohjaten ja valssi hypyn taakse. A:n kontaktilla ohi koirasta ja tarkka vienti 18-putkeen ja sitten ilosta vedätystä maaliin. Oltiin puolessa välissä luokkaa ja eka puhdas nolla siihen mennessä, muille yliaikaa.

Kävin kävelyttämässä Retkun ja leikin sen kanssa lelulla. Namitkin maistui, kun sattui olemaan pussissa harvinaisia herkkupaloja eli makkaraa tokokokeen jäljiltä. Tultiin sisälle jännäämään luokan loppupään koirat, mutta eihän niitä muiden ratoja uskaltanut kattoa. Marko ja Space meni toisiksi viimeisenä ja niiden suoritusta jännäsin eniten. Jotain hämminkiä kuitenkin muurille ja radalta 10. Viimeisen koiran saatua riman tiputuksen oli pakko pyytää Allia kurkaamaan tuloksia koneelta. Retku oli voittanut luokan! Nollavoitto ja vielä supermiinus =) Tämän tuloksen myötä me saatiin tarvittava aikanollavoitto ja Retkusta tulee Suomen agilityvalio.

Oli pakko lähtä ulos tuulettaa ajatuksia. Kävelin Retkun kanssa mettään, istuin kannonnokkaan ja soitin Sarille. Raukka varmaan luuli, että muoreille oli sattunut jotakin, kun akka sopersi sille itku kurkussa, että Retkusta tuli agivalio. Tunteellinen hetki kerrassaan. Käytiin koko lauman kanssa vielä pitkä lenkki ja arvelin, että ei taida akka saada pääkoppaa onnesta järjestykseen toiselle radalle. Mentiin kuitenkin, kun oli maksettu ja piti pysyä kisapaikalla palkintojen jakoon asti.

 

1240144402_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seiskaputki oli tämän radan vaikein paikka. Sinne koirat sukelsi 2C:n tai 17 muurin jälkeen. Aika pitkät estevälit ja vauhti kasvo kovasti. Me tehtiin lyhyt ja hieno "nolla" eli 1, 2A, 2B ja 2C puhtaasti, sitten väärä 7 putki (oma moka, vein 2C:n oikealta, vaikka piti leikata sen edessä...). Ja siitä sitten oma sävellys 8-muuri, 9-hyppy, 10-putkeen, 11-alle ja loppusuora 19-20 ilosesti vedättäen maaliin. Nauratti ihan, mutta ei ollut kyllä yhtään tsemppiä lähtä hylyn jälkeen vääntämään rataa loppuun.

Kerrassaan puuhakas päivä, mutta niin onnistunut. Tokokisailun korkkaus, agikisat ja valionarvo samalle päivälle :-) Retku ON ihana.