Pennut ovat tänään 6 päivän ikäisiä ja kaikki on sujunut kuin oppikirjoissa. Pennut kasvavat ihan silmissä, parhaimmillaan painot on nousseet jopa 70 g päivässä/pentu. Nyt maitoa tulee kerta-annoksena jo niin reilusti, että imetysten välillä pennut ottavat useamman tunnin tirsoja mahat paksuina. Ensimmäisinä päivinähän Retku imetti jopa ½ h välein. Nyt Retku viihtyy jo pentulaatikon ulkopuolellakin ja tänään kävin ensimmäisen, pidemmän, vajaan tunnin mittaisen metsälenkin muiden koirien kaverina. Tunnollisesti Retku lapsensa hoitaa, pentulaatikko on siisti ja pentuset tyytyväisiä. Retku saa ruokaa kolmesti päivässä ja lisäksi RC tehovelliä ja lihalientä juomana. Pentulaatikon vieressä on lisävesikuppi ja juo hyvin ruuan nesteiden lisäksi. Jälkivuotoa on jonkin verran ja vähän jälkisupistuksia. Ne Retku käy petaamassa makkarin sängyn alla, ei petaa onneksi pentulassa. Lämpö on palautunut parin päivän "kuumeen" (kuuluu asiaan, johtuu maidontuotannon käynnistymisestä) jälkeen normaalilukemiin. Kaiken kaikkiaan Retku on palautunut loistavasti synnytyksesta, vaikka ikäneito (melkeen 8 v.) onkin.

Pentujen navat ovat siistit ja kuivat. Kirsuihin on tullut pigmenttiä ja korvaläpät ovat kääntyneet "oikeaan" suuntaan. Mahtava on seurata, miten ne sokeina ja kuuroina reagoivat välittömästi emän poistumiseen ja saapumiseen pentulaatikossa. Ja nopeasti siirtyvät maitobaariin ja järjestäytyvät imemään. Tätä tosi-tv:tä jaksaa kyllä ihastella.

Pentuvieraita emme vielä varsinaisesti ota vastaan, mutta Retkulle ennestään tutut ja rakkaat ihmiset ovat jo pentulaatikon reunalla käyneet pentuja ihastelemassa. Ja vaikka ovella Retku melkoisen metelin vielä pitääkin, se suhtautuu hyvin ystävällisesti vieraisiin ja esittelee jälkikasvuaan suurella ylpeydellä. Myös laumaelo on hyvin seesteistä. Varmaan tilanne on Retkun kannalta nyt eri, kun se on lauman alfanaaras ja vanhin koira. Sen ei tarvitse vakuutella johtajuuttaan ja on muualla asunnossa nyt täysin neutraali Hirmulle ja Mahtille. Aiemmin se on ollut itse lauman nuorin pentujen aikaan, joten se on joutunut ehkä enemmän vahtimaan tilannetta Källin ja Nastan kanssa. Saapa nähdä, mitä villiviikareita näistä pennuista nyt kasvaa, kun ei ole muorit järjestystä pitämässä ja opettamassa pennuille tärkeitä koiran elekielen asioita.

Pentuvieraita otamme vastaan 3 viikon iän jälkeen eli heinäkuun puolivälissä. Parhaimmillaan pentuset ovat 5-6 viikon seurusteluiässä. Tarvittaessa haen vieraat lentokentältä tai rautatieasemalta. Etelästä kannattaa tsekata edullisia lentoja tänne suuntaan. Luovutus pennuilla aikaisintaan ti:na 7.8.2012. Pennuille on varattu silmäpeilaus ja sirutus pe 27.7.2012 ja samalla niille tehdään myös pentutarkastus ja annetaan Parvo-rokoite. Pentutesti tehdään viikolla 31 ja silloin varmistuvat myös lopulliset kotivalinnat. Itse jään kesälomalle 13.7. joten siitä eteenpäin pentuvieraita voi tulla myös päiväsaikaan arkena. Ja Mahti ja Hirmu ovat näyttelyissä heinäkuussa kolmena päivänä (tsekkaa keikkakalenteri), joten silloin en itse ole paikalla, vaan pentujen ja Retkun hoidosta vastaavat vanhempani tai siskoni. Oulun KV näyttely (la 14.7.) on toki tuossa muutaman kilometrin päässä, joten koko päivää ei meillä siellä mene. Kemin ja Paltamon reissuihin menee koko päivät (la-su 21.-22.7.2012).

Juhannus meni meillä kotosalla. Perjantaina käytiin nuorison kanssa muutama tunti mökillä ja Mahti & Hirmu veti pihanurmella taas semmoista rallia, että kielet roikku polvissa ja jalat oli ruohojarrutuksista vihreät. Retku oli pentujen kanssa kotosalla ja siellä oli uneliasta ja kylläistä sakkia odottamassa. La-su kävin pitkän lenkin upeassa säässä Mahtin ja Hirmun kanssa molempina päivinä. Käveltiin reilut 3 km Haukkukeitaaseen ja takaisin ja käytiin lenkin lomassa tekemässä pienet agitreenit. Mahtille lähtöön jäämistä, hyppy-ympyrää, keppejä, kontakteja ja vanhaa rengasta. Sai samat virheet (hyppyjen ohimenot) aikaseksi treenissä, pääsin puuttumaan asiaan ja sain korjattua hommat niin, että niistä tuli iso palkka. Selvästi Mahtilla hirtää menohalut kiinni, himoitsee keppejä, kontakteja ja putkia ja hypyt jää toisarvoisiksi. Sen kanssa ei vielä kauheasti kärsi juosta, menee ihan humputteluksi. Joten vähän vauhtia pois, malttia, tiukat käskyt ja tarkka ohjaus. Teki tosi hyviä pätkiä ja kepit toimii nyt loistavasti. Hirmu teki lyhyttä motivaatiotreeniä. Lähdön jättöjä, putkia ja kontakteja sekä keppikulmia. Työskenteli hienosti ja oli tosi motivoitunut. Puomilla pääsin tekemään leijeröintejä ja sain itse liikuttua sivusuunnassa reilusti kontaktin aikana ja silti tuli vauhdilla loppuun asti (palkka targetilla). A:lla palkkasin namin sijaan naksulla ja lelulla, teki tosi hyvin.