Vuosikkaista Retku x Mahti pennuista terveystutkimuksissa on käynyt veljekset Koda ja Santtu.

Kodalta kuvattiin lonkat, kyynärpäät ja selkä. Kaikki kunnossa, arvio A/B ja 0/0, jäämme odottamaan SKL:n virallista lausuntoa vielä.

Santulta kuvattiin lonkat, kyynärpäät, olkanivelet ja selkä. Kunnossa on myös tämä poika, arvio B/B ja 0/0. Viralliset tulokset vielä odotuttavat itseään. Santtu sai nyt myös virallisen arvion kivesviasta. Pojallahan oli pallit pentutarkastuksella kohdillaan nivuskanavan päässä 6 viikon iässä kuten kaikilla velipojillakin. Tässä vuoden aikana toinen kives on kuitenkin palautunut ylös ja vain toinen on laskeutunut. Johannalle olen palauttanut täten SKL:n sopimuksen mukaisesti 1/3 kauppasummasta ja jossain vaiheessa Santtu kastoidaan. Tämä oli ensimmäinen kerta minun 13-vuotisen kasvattajahistorian aikana, kun näin on käynyt. Olen tottunut, että omista linjoistani kivekset löytyy 6 viikon iässä ja jos ne silloin eivät paikoillaan ole, niin niitä ei tulekkaan. Ja jos ne silloin ovat, niin jäävät paikoilleen. Kivesvikaisia minulla on ollut vain Nastan toisessa pentueessa 2003 (i. Maccabee Blue Peter), jossa kaksi urosta oli kivesvikaisia luovutusiässä ja kivesvikaisiksi myös jäivät. Toisinpäin ei ole aiemmin käynyt, joten aina tulee jotain uutta kasvatuksen myötä. Harrastuskoiran uraa tämä ei haittaa, joten mukavia hetkia agitreenien parissa Johannalle ja Santulle!

Pentueesta on enää terveystutkimatta Redi-poika ja sekin on menossa kuviin lokakuun aikana.

Kiitokset kaikille kasvattieni omistajille aktiivisuudesta terveystutkimuksissa. Tämä on tärkeää tietoa rodun kannalta ja edelleen pyrkimykseni 100% tutkimiseen pysyy voimassa.