Me kisasimme sunnuntaina Activen kisoissa Haukiputaalla. Tuomarina toimi Anders Virtanen. Mahtilla oli selvästi ongelmia alustan kanssa, se on kyllä käynyt Activen hallissa treenaamassa, mutta kertoja on vain muutama ja kisatilanteena tämä oli meille eka startti siellä. Ja kun verkkaesteitä ei ole, niin mahdollisuudet ottaa tuntumaan alustaan ovat olemattomat. Eka rata menikin ihan plörinäksi. Alkuun Mahti kulki ihan käsijarru päällä, kun se tajuisi alustan olevan liukas. Ja sitten kun vauhtiin päästiin, niin koira meni kylkimyyryä useammassa paikassa.

Ekalta radalta hylky (alla oli yksi kielto) ja lahjomaton video kertoo, että ihan ite sinne väärälle hypylle ohjasin... Video KLIK

Toisen radan ohjain itse sitten tarkemmin. Ajatus oli viedä hypyille ihan babyohjausta eli että koira tulee kohtisuoraan hypylle, eikä joudu kääntymään ponnistuksessa eikä alastulossa. Tämä toimi ja kiva nolla Mahtille. Vähän jäykkää ja kankeeta oli meno, mutta kaikki nollat lasketaan eikä tyylipisteitä jaeita. Tällä nollalla irtosi luokkavoitto, koiria makseissa oli 15. Video KLIK. Tämä oli Mahtin kolmas nolla kakkosista, mutta vasta toinen luokanvaihtotulos, joten yhtä puuttuu kolmosluokasta.

Kolmas rata oli hypäri ja sinne meni sitten vuorostaan Hirmu. Kiva rataprofiili, joka sopi kyllä meille. Ainoastaan lopun takaakierto mietitytti, mutta eipä tarvinnut sinne asti rataa jännätä, kun blondi pökäs pujottelusta ulos väärään putkeen. Eli hylky. Ihan itse sinne ohjasin, mutta toisaalta ne keppivirheet meni (taas) kyllä ihan koiran piikkiin. Alkaa olla keinot hukassa tuon sankarin kanssa, sillä ei ole mitään ongelmia kepeille treeneissä. Persjätöt toimii hyvin ja muita virheitä meille ei juurikaan tule, mutta ne kepit. Huoh. Hirmun video KLIK.