Ajelimme kisaamaan Kemiin, jossa agikisat olivat jo ulkokentällä. Tuomarina meille uusi tuttavuus Janne Karstunen. Oulusta lähtiessä satoi todella rankasti ja Kemiinkin oli luvattu sadetta koko päiväksi, mutta onnistuimme välttymään suuremmalta kastumiselta. Kylmä kyllä oli ja kuraista, mutta rata oli hyvässä kunnossa.

Eka rata alkoi jouhevalla alkukiemuralla ja jatkui koko kentän läpi hyppysuoralla, jossa oli hyppyjen lisäksi rengas ja pituus. Nurkassa viimeisenä keinu. Mahti meni hyvin ja suoraviivaisesti ja puhtaasti. Keinulta kepeille, jonka lopussa oli nollakulmassa pujottelun suuntaisesti hyppy. Tässä sain mielestäni onnistuneen vedon tehtyä ja Mahtin oikealle puolelle hyppyä, mutta kun avasin käden ja annoin hyppykäskyn, niin koira ajautui kuitenkin hypyn taakse. Kielto ja siitä hyl. kun Mahe hyppäsi hypyn väärästä suunnasta. Koira sitä tuskin huomasi ja jatkoimme radan loppuun hyvällä rytmillä. A:n jälkeen vastaava veto sitten onnistui ja siinä sain koiran oikealle hyppylinjalle. Viimeisenä olleen okserin rima tuli alas (todella kevyt kosketus mahakarvoilla), muutoin rata meni puhtaasti.

11169177_10153330311204940_5696769594723
Mahe puomilla, kuva (c) Jutta Kilponen.

Toinen rata sisälsi paljon ekan radan elementtejä, myös sen suoran, joka oli nyt lopussa. Puomilla itse kiilasin koiran sivusta alas eli vitonen siitä heti kakkosesteeltä. Puomin jälkeen oli tiukka hyppypyöritys ja mun ois pitänyt vaan malttaa olla sivusuunnassa kauempana. Mahtihan pyrkii helposti minusta kauemmaksi, jos yritän viedä sitä ihan "nenästä". Suorituslapussa oli toinenkin vitonen, sen lähde on epäselvä. Tehtiin nimittäin oikein sujuva ja rytmikäs rata tuon kontaktivirheen jälkeen. Ehkä sieltä joku rima tuli alas tai sitten pieni takeltelu keppien lopussa luettiin virheeksi. Maaliin kuitenkin 10 vp:llä ja ihanneaika alittui noin 7 s.

Kivat, pienet kisat ja mukava kisata taas ulkona. Ensi viikonloppuna palaamme halliin kotikisojen merkeissä.