Lomalainen viihtyy tiellä :-) Torstaina illalla Hirmuliskot mökille vanhempien hellään huomaan ja perjantaina aamulla traileri Hiacen perään, Sanni ja tytöt kyytiin ja keula Savon kautta kohti etelään. Sanni ja tytöt jätin kyydistä Kiuruvedellä. Siellä oli kenttäaluevalmennus. Sitten tyhjän kopin kanssa pikkuteitä pitkin kohti Tervoa, josta orilaitumelta Antti-varsa 2v. kyytiin.

Antin kanssa ajeltiin illaksi Lahteen, jossa meitä oli Jokimaan raviradalla vastassa Mirva-pikkusisko. Saatiin Antti koulutuskeskus Salpauksen talliin, jossa illan päälle vielä pojalle pesut ja puunaukset. Kovin oli rauhallisen oloinen kaveri kevääseen verrattuna. 11 orin lauma laitumella pitää kyllä varmasti mielen rauhallisena ;-)

Lauantaina oli sitten Antin aika esiintyä valtakunnallisessa varsanäyttelyssä. Aamulla vielä juoksutus vapaana tarhassa (eipä ollut ylimääräisiä höyryjä) ja sitten viimeiset puunaukset ja siirryttiin raviradan puolelle valjastuskatokseen odottamaan omaa vuoroa. Mittaukset sujuivat helposti ja muutenkin poika oli kerrassaan lepposa. Liikkui rentona ja oli hyvin kuulolla. Aivan toisin, kuin kesäkuun Oulun näyttelyssä, jossa akka parhaimmillaan roikku painona kettinkinarun päässä...

Oma arvostelu meni Antilla hyvin, vaikka seisominen paikallaan oli levotonta. Liikeet onnistuivat todella hyvin. Käynti oli rauhallista, vetävää ja tahdikasta ja ravissa kärsi oikeasti päästää reilusti, ei mennyt kulmat pitkiksi ja hallinta pysyi hyvin.

Antti sai aivan loistopisteet:
Tyyppi 9 Erittäin hyvä ratsutyyppi. Hyvänpuoleinen orileima.
Runko 9 Pyöreä, kevyt runko. Kaareva, kevyt kaula. Korkea säkä. Loiva lautanen.
Jalat 8 Melko hyväasentoiset jalat. Vasemman etujalan polvi vähän vino. Takajalat hieman pihdissä, muuten hyväasentoiset.
Kaviot 8 Hyvät kaviot.
Käynti 8 Etujalat suorat ahtaanlaiset. Takajalat suorat.
Ravi 8 Etujalat väljät, suorat. Takajalat väljät, säännöllinen liike.
yht. 50 pistettä, I- palkinto, 2. sija ja näyttelyn paras ratsuvarsa. Näyttelyssä oli 28 varsaa ja voittaja oli ravisukuinen Kiripassi (i. Apassi) joka sai mm. käynnistä täyden 10.

Lautakunta: Pj. Terttu Peltonen, Eero Perttunen, Pentti Hartonen, Jukka Huuskola, Antti Ristola ja Markku Kinnunen.

sivu.jpg
Sh ori Brilliantti (Pilven Poika - Vähälempi) om. Erika & Sari Eskola

Näyttelyn kaikki tulokset on täällä

Illan päälle vielä Antti koppiin ja takas Tervoon laitumelle. Kyllä sai jätkä kamuilta kyytiä, kun palas reissusta tukka kammattuna ja showshinelle tuoksuen ;-) Sitten vielä Kiuruvedeltä valmennuspoppoo kyytiin ja yötä vasten ajo Ouluun. Kotona kolmen jälkeen aamuyöllä. Kevyttä matkailua... Tämän kesäloman aikana on tullut ajeltua autolla noin 5500 km... Onneksi kilsat on kertynyt lähinnä muiden autoihin eikä Kultu-Kimalluksen mittariin :-)