Kaksi viikkoa Retkun ensimmäisestä astutuksesta kulunut ja rouvakoira on tooooosi rauhallinen. Se vetäytyy mieluusti omiin oloihinsa ja lenkillä kulkee laiskasti ja harkiten. Nuorison leikit kiristää sen pinnaa ja se käykin välissä murisemassa Hirmulle ja Mahtille, jos ne intoutuvat sisätiloissa liikaa leikkimään. Mahtin kanssa lomaromanssi on ohi, musta mies on Retkulle taas kuin ilmaa. Raukka, niin se ensirakkaus hylkäsi :( Viikonloppuna mittailin jo Retkulta lämpöjä ja epäilin, että sillä olisi kohtutulehdus. Oli niin rauhallinen, putsaili peräpäätään ja sunnuntaina iltapäivällä myös oksensi. Mutta ei sillä mitään kuumetta ole, taitaa olla pentukuumeen oireita nämä :)

Hirmun juoksupäivä nro 5 ja lauma on tässä kotona sulassa sovussa. Hirmulla pidän pöksyjä ja valvomatta ne ei Mahtin kanssa saa keskenään pelata. Sen verran nopea tiedän tuon nuoren miehen nyt olevan. Portti rajaa koirat erilleen, kun olen esim. suihkussa ja yöllä nukkuvat myös eri puolilla porttia. Ja keskenään koirat eivät joudu kotona olemaan, olen itse vielä sairaslomalla. Loppuviikosta Hirmu lähtee vanhempieni luokse hoitoon.

Oma paraneminen on lähtenyt käyntiin erinomaisesti. Unta tuntuu riittävän yöksi 10 h pätkiä ja iltapäivisin myös päikkärit. Turvotus on laskenut suun sisältä ja ulkopuoleltakin melko paljon. Mustelmia ei kasvoissa enää ole, ne on valuneet kaulan ja rintakehän puolelle. Huomenna OYSiin tikkien poistoon ja ekaan kontrolliin.

Kesän ohjelma meillä nyt pyörii (toivottavasti) Retkun pentuprojektin ympärillä. Emme lähde erkkariin Lappeenrantaan asti, kun seuraavalla viikolla on Retkun laskettu aika, enkä halua sitä jättää muille hoitoon enää tuossa vaiheessa. Sain samalle viikonlopulle MH-kuvaukseen paikan sekä Hirmulle että Mahtille, joten osallistumme Kiimingissä semmoiseen nuorison kanssa. Muutama näyttely täällä pohjoisessa käydään ja samoin lähitienoon agikisoja. Mahtilla mun oli tarkoitus aloittaa kisaaminen heti kesäkuun alussa 18 kk iän täyttyessä, mutta pitää nyt malttaa ja katsoa, miten oma paraneminen edistyy ja miten päästään treenaamaan. Kisoja on tässä lähellä niin paljon, että mihinkään kauemmaksi ei kesän aikana lähdetä. Omaa kesälomaa olen varannut 39 päivää, joten paljon ehdin pentujen kanssa aikaa viettämään.