Hirmu 5½ kk oli tänään ensimmäistä kertaa sytyttelemässä lampailla Tyrnävällä. Pienestä pitäen se on arjessa osoittanut paimennustaipumusta. Se hiipii, vaanii ja käyttää silmää. Ja helposti lähtee flänkkiin monessa tilanteessa. Tämä ominaisuus oli yksi ratkaiseva tekijä siinä, että pentuaikana päädyin nimenomaan Hirmuun. Sisarukset Linda ja Lucia kun olivat niin tasaväkisiä kaikin puolin.

Tyrnävällä Minnalla on 25 x 25 m aidattu pikkulaidun sytyttelyyn ja siinä muutama isompi uuhi ja keväällisiä karitsoita. Kymmenkunta lammasta yhteensä sytyttelijöille. Ja kaksi kertaa käytiin kokeilemassa. Ekana Hirmu valjaissa ja taluttimessa ja yhdessä laitettiin aidan vierestä lampaat liikkeelle. Hirmu liikkui heti rauhassa ja maltilla, häntä alhalla ja lampaisiin keskittyen. Pienen hetken jälkeen vaihdoin sen liinaan, sillä kun oli jo ajatusta katraan ohi. Ei vielä kuitenkaan lähtenyt kiertämään taakse, vaan selvästi väsähti nopeasti ja otettiin tauko.

Ennen omaa vuoroaan Hirmu vaan makoili pellon reunassa ja söi multaa. Nyt ajatus jäi lampaisiin ja kaula pitkällä se aidan takaa tähysti muiden suorituksia. Tämähän oli kivaa!

Toinen sessio suoraan liinan kanssa ja nyt pieni jo eteni määrätietoisesti lampaita kohti ja sain ne ilman apuja liikkeelle. Pari pässikaritsaa meinas olla vähän tahmeita ja niitä akka hätisteli liikkeelle. Selvästi Hirmulla oli jo ajatus pitää porukka kasassa, keulimmaiset kun lähti liikkeelle niin halus eteen pysäyttämään. Ja pienen tuntumanoton jälkeen saatiin eka kunnon flänkki ja Hirmu kiersi katraan taakse tasapainoon. Isot kehut koiralle ja heti avuksi vastapuolelle. Vielä pienellä ei ole mitään ajatusta, että mitä siellä tasapainossa kuuluu tehdä. Toki flänkki on vielä hätänen ja nopea syöksähdys, mutta liina jarruttaa sopivasti. Ja kohti Hirmu ei pyri, vaan selvästi ohi ja taakse. Vasen oli helpompi, se onnistui neljästi ja oikelle tehtii hyvä flänkki tasapainoon kerran.

Tämä riittää hienosti ensikertalaiselle kakaralle. Saimme luvan tulla kahden viikon päästä uudelleen. Silloin treenataan la&su. Hieno pieni penne! Taitaa tulla paimenkoira <3.