Kerrassaan mukava päästä taas ihmisten ilmoille. Tiistaina oli siis Eepun treeni-ilta ja viime viikon kipakat pakkaset oli vaihtunut suojasäähän. Koko lauma siis hallille mukaan. Annika oli suunnitellut 22 esteen radan Tienhaaran kuvioiden pohjalta ja muutaman verkkahypyn jälkeen mekin tehtiin Retkun kanssa rata kahdessa pätkässä.

Retku on kyllä vedossa! Mutta niin se on aina ollut tauon jälkeen. Mutta nyt on sellainen fiilis, että akkakaan ei ole kamalan hukassa. Eli rytmitys toimii ja tehdään rataa yhdessä. Hypyt oli 55 cm ja kyllähän tuo punainen liiottelee taas ihan järkyttävän paljon, monta kymmentä senttiä jää koiran ja riman väliin. Mutta parempi näin, se on vaan Retku tapa hypätä, vaikkakaan ei kovin ergonomista.

Kontaktit toimii hyvin ja kepit hakee loistavasti (jopa paikoissa, joissa ei tarvis ;-). Pientä takkuamista puomin alla oleen suoran putken kanssa, mutta kun se kerran löytyi, niin sitten meni joka kerta oikein. Ja pimeät putkikulmat haki erinomaisesti.

Käytiin toisella puolella tekemässä vielä keinua muutaman hypyn kautta. Pieni kertaus siis ja sunnuntaina testataan kisakuntoa yhden startin verran KASsin kisoissa. Syyskuussa ollaan kisattu viimeeksi, mutta kyllä meillä peruskunto yhteen kisaan riittää. Kolmen viikon päästä kisattaan sitten omissa kisoissa kaikki startit.

Retkun kahden lyhyen session jälkeen käytiin metässä jähyttelylenkki koko porukan kanssa ja sitten Retku jäin Pomppa päällä autoon Nasun kaveriksi ja halliin pääsi Hirmu. Vein sen narussa ja pienen maanittelun jälkeen päästiin pyöröovista sisään ihan omin tassuin. Alkuun neiti haki akasta turvaa ja kiipes syliin, mutta sieltä käsin seurasi sitten kaula pitkällä muiden menoa. Makupaloja ollaan opeteltu vasta tällä viikolla (kuivaa Eukkista) ja se maistui loistavasti hälinästä huolimatta. Muiden lopetellessa Hirmu kävi tekemässä avustettuna pitkän suoran putken muutaman kerran ja lopuksi käveli puomin alastulon namilla imuttaen. Kyllä tästä agikoira tulee :-) Ulospäin kulki pyöröovissa sitten kuin vanha tekijä.

Saa nähä, miten roturasisti tästä kakarasta tulee? Se kun on nähnyt lähinnä vain toisia bordereita. Oman lauman ja sisarusten lisäksi on tutusteltu Willan, Höyryyn ja Pyryyn. Hirveän ihanasti Hirmu puhuu koiraa. Ei mene riekkumalla uusia tuttavuuksia kohti ja vanhemmille mielistelee ja lähestyy rauhoittavin elkein.

Viikonlopun lenkit Willan kanssa sujuivat mukavasti. Lauantaina Willa ja Retku pääsi vähän kähinöimään ihan loppumetreillä. Kävi polku vähän ahtaaksi ripirinnan kulkiessa ja kaksi kovaa vastakkain, niin kumpikaan ei väistänyt. Sunnuntaina rouvat sopivat selvästi, että mene sinä keulilla (Retku), niin minä tule jälkijoukoissa (Willa). Ja lenkki meni ilman minkäänlaisia konflikteja. Ei edes hännät nouse. Nasun ja Willan välit ovat aikuisten asialliset. Nasuhan on maailman paras rauhoittelija, se ei alistu, mutta väistää katseella painostavissa tilanteissa, eikä koskaan haasta riitaa. Hirmulla taas on pennun suoja. Se saa hyppiä Willaa vasten ja juosta sen mahan alta, eikä rouva välitä lainkaan. Kyllä se Willa pentua osaa komentaakin, mutta kauheasti ei tunnu olevan tarvetta.

Tänään töiden jälkeen Willa kävi meillä tunnin verran kylässä. Nasu ja Retku odotti ensin makkarissa portin takana ja kun tulotilanne oli rauhoittunut, niin pääsivät sitten yksi kerrallaan sieltä olkkarin puolelle. Hirmu kävi pikkuemännän elkein esittelemässä Willalle pentulan. Sehän on pysynyt paikoillaan olkkarissa ja nämä viikot se on toiminut Hirmun HopLoppina eli leikkikehänä. Portti on auki ja siellä on pennen mielestä mukava käydä välillä rallattelemassa, repimässä sanomalehtiä ja kurittamassa leluja. Saapa nähä, mikä on Hirmun ilme, kun Willan marsut asettuvat sen pentulaan? Rauhallisissa merkeissä sujui Willan vierailu, enkä yhtään epäile, etteikö se asettuisi taloksi tänne.

Willa tulee torstaina vielä kylään ilman pentuja ja perjantaina iltasella muutetaan sitten pennut tänne meille. Nasta ja Retku menevät viikonlopuksi vanhempieni luo hoitoon, jotta saa Willa ja pennut rauhassa asettua taloksi.

Willan pennut täyttävät perjantaina kolme viikkoa. Annetaan lauman ensin asettua tänne Kaakkuriin ja sitten ensi viikosta alkaen otamme mieluusti vierailijoita vastaan.