Tämän vuoden erkkari pidettiin Riihimäellä kaikkien rotujen näyttelyn yhteydessä. Raviradalta oli varattu oma kulma erkkarille ja järjestelyt toimivat mukavasti. Tuomareina pennuilla ja uroksilla Elisabeth Ertl, Itävalta sekä nartuilla Marion Turner, Iso-Britannia. Tämä oli sinäänsä historiallinen erkkari meidän poppoolle, sillä nyt kun Anadune-kasvatteja on Suomessa just tasan se neljä, niin päätimme etukäteen jo, että täällä esitämme Juditalle ensimmäisen kasvattajaryhmän. Ja kuin kirsikkana kakulle, saimme Juditan itsensä myös näyttelyyn vieraaksi ja itseasiassa kokonaiseksi viikoksi Suomeen lomalle.

Lauantaina samalla paikalla oli Nord näyttely, tuomarina Leni Finne. Siellä edustuksesta vastasi Vita ja tuloksena VAL ERI2 SA ja PN3.

Vita.jpg
Anadune Finnish Flash "Vita" 3½ v.

Me ajeltiin etelään lauantaina Tampereen kautta ja haettiin kyytiin Miran ja Teemun Vespa (Anadune Hot Stuff), joka oli omistajien lomamatkan takia koirahoitolassa. Vespa on Mahtin Buffy-siskon tytär ja niin solahti 14 kk neito meidän peräkontiin Hirmuliskojen joukkoon ihan tuosta vaan. Kerrassaan valloittava tyttö!

Lauantaina treffattiin jo Hyvinkäällä Judita ja Gary. Ja käytiin pystyttämässä leiri valmiiksi kehän reunalle. Minulla oli äiti kenneltyttönä mukana ja koko oma lauma matkassa. Retkun osalta oli päätetty, että muori menee kehään, jos haluaa ja ainakin näyttelyyn lähtö oli ilmiselvä, sillä repun pakkauksen jälkeen muori nökötti tuulikaapissa varmuuden vuoksi valmiina, että ei vain jäisi matkasta.

Sunnuntai valkeni viileänä ja sadepilviä kertyi taivaalle. Suht kuivana saatiin muutoin olla, mutta valioluokan urokset sade kyllä kasteli perusteellisesti. Meillä onneksi oli suojaa teltasta ja osan päivää koirat olivat myös autossa, sillä parkki oli suht lähellä, raviradan juoksuradalla, kun kehät oli nurmella keskialuella.

Pennuissa pikkupentuluokassa oli kaksi Siru x Mahti pentua: Welho uroksissa ja Wiima nartuissa. Molemmille sijoitus, Welho luokassaan 3. ja Wiima 4. KP:llä. Mukava kokemus pennuille.

Mahti_pennut.jpg
Mahti-iskä Wiiman ja Welhon kanssa

Meidän leirin urakan aloittivat 14 kk ikäiset sisarukset Verka ja Vespa valtavassa junnunarttujen kehässä. Minä esitin Verkan ja Judita Vespan.

Vespa.jpg
Anadune Hot Stuff "Vespa" 14 kk ja akka junnukehässä.

Molemmille nätti esiintyminen. Vespalle EH ja Verkalle ERI. Kilpailuluokkaa saatiin tovi odottaa, sillä junnutyttöjä oli ennätykselliset 17 kpl. Verka liikkui Juditan kanssa hienosti ja se nostetiin luokan kärkeen. Luokkavoitto! Ja SA. Wow!

Mahti kisasi tasokkaassa urosten valioluokassa seitsemän kilpakumppanin kanssa. Mahelle ERI ja sija 4. SA:lla.

Mahti.jpg
Mahti liikkeessä.

Narttujen avoimessa luokassa jännäsimme puolestamme ensimmäisessä näyttelyssä ollutta Kidettä. Sillähän on lievä häntämutka, joka voi johtaa hylsyyn, mutta hienosti meni. Kide sai käyttötuloksia varten tarvittavan H:n heti ensiyrittämällä ja ensimmäisestä näyttelystä tuli samalla myös viimeinen. Hienoa!

Kide.jpg
Muttaburra Microsaurus "Kide"

Narttujen valioluokassa koiria oli 9 ja meiltä edustajana Vita. Todella hienosti Veikko vei Vitaa ja sillekin erinomainen ja luokkavoitto. Aivan mahtavaa! Näin meillä oli kasassa myös neljä tarvittavaa tulosta kasvattajaluokkaa varten.

Minä olin ilmoittanut sekä Hirmun (melkeen 9v.) että Retkun (14v.) veteraaninarttuihin, joten kiirettä piti. Himulille EH nätillä arvostelulla ja Retku puolestaan sai ERI:n ja 11 nartun luokassa hienon sijoituksen 3.

Hirmu.jpg
Muttaburra The Girl Is Mine "Hirmu"

Retku.jpg
Pikkupaimenen Razzle Dazzle "Retku" 14v.

Paras uros luokassa Mahtille ei sijoitusta, joten iltapäivän jännitys siirtyi narttujen luokkavoittajiin. SA:ta oli nartuissa jaettu vain 7 koiralle, joten ruuhkaa ei ollut. Ja niin siinä kävi, että juniori-ikäinen Verka pesi koko sakin ja sai paras narttu voiton sekä ensimmäisen SERTin. Aika huikea saavutus. Kyllä me riemuittiin! Onnea Satu, Verka ja Judita!

Verka.jpg
Anadune Heart To Heart "Verka" 14 kk

ROP-kehässä Verka sai vastaansa veteraaniuroksen ja vei voiton. Eli Verka oli paras yli 100 koiran kisassa.

Verka_bis.jpg
Verka tuomareiden edessä.

Kasvattajaluokassa Anadune-edustuksen hoitivat Mahti 7½v., Vita 3½ v. sekä sisarukset Verka ja Vespa 14 kk. Luokkia oli ilmoitettu kuusi ja neljä niistä esitettiin. Tällä porukalla irtosi luokkavoitto KP:llä. Olipahan makeaa mahan täydeltä!

Anadune.jpg
Anadune Completely Awesome "Mahti", Anadune Finnish Flash "Vita", Anadune Heart To Heart "Verka" ja Anadune Hot Stuff "Vespa"

Päivän päätti BIS-kehä, jossa Verka jatkoi voittokulkuaan voittaen valiouros kelpien ja ollen täten koko näyttelyn Best In Show! Taisimme Satun kanssa tirauttaa kehän reunalla muutaman onnen kyyneleenkin Juditan kasvattajryhmä oli BIS2. Retku palkittiin näyttelyn vanhimman veteraanin kiertopalkinnolla.

Retku_erkkari.jpg
Näyttelyn vanhin veteraani. Kuva (c) Minna Uramo

Olipahan päivä! Kiitos kaikille osallisille. Kiitos avusta ja kannustuksesta. Päivän päätteksi vielä melkoinen palapeli, että saimme kaikki kimpsut, kampsut ja palkinnot mahtumaan Octaviaan. Kyydissä Ouluun oli neljä ihmistä ja kolme koiraa sekä valtaisa tavaramäärä. Onneksi oli suksiboksi katolla... Saimme Juditan ja Garyn vieraaksi Ouluun muutamaksi päiväksi.

Mahti: Almost 8 years. Good size & propotions. Good angulations front & rear. Correct head & ears. Good coat. Lovely substance. Fluent movement. Nice temperament. VAL ERI4 SA.

Hirmu: Almost 9 years old bitch. Nice head. Good ear carriage. Good reach of neck. Can still more with drive (?). Moved around the ring freely & easily. VET EH

Retku: 14 years old bitch. Nice head. Good eye & pigmentation. Moved well. Good tail carriage. Good colour. VET ERI3 Näyttelyn vanhin veteraani.

Erkkarin tulokset SBCAK sivuilla KLIK ja KoiraNetissä KLIK.