Ensimmäinen yö meni hyvin. Noki kävi jalkeilla noin 1-1½ tunnin välein ja teki pissat ja löysää kakkaa. Kävi juomassa omatoimisesti, joten en tarjonnut sille ruiskuvettä lainkaan. Aamulla kuudelta pentu oli jo jalkeilla ja tulla käpsytteli makuuhuoneesta keittöön nauttimaan maitobaarin antimia.

1344592500_img-caa4129e80c48f1dbba35ce4b
Noki tissillä, alle 12 h leikkauksesta (vieras esine suolistossa).

Päivän mittaan Noki sai pieniä annoksia RC recovery moussea. Aamupäivällä ruoka ei oikein meinnut maistua, mutta kun klo 11 maissa annoin muille pennuille päiväruuan, niin Noki halusi myös syömään. Niimpä se sai omaa muonaansa lautaselle muiden viereen ja muristen veteli ruuat hyvällä ruokahalulla. Ei ollut pojilla asiaa hänen herkuilleen. Tämän jälkeen ruoka rupesi maistumaan myös ilman kilpailua. Tyttö saa nyt 5-6 kertaa päivässä pieniä annoksia ja iltasella söi jo muutaman turvotetun napunkin moussen lisäksi. Päivällä Noki halusi jo muiden mukana ulos tarpeilleen ja muutama tunti ensimmäisestä ruuasta tuli jo kiinteämpää kakkaakin.

1344592742_img-703ab7bb5c7eb398ab2eb990b
Alle 24 h leikkauksesta ja Noki haluaa leikkiä pesupallolla pihassa.

Illalla kävimme kontrollissa eläinlääkäriasemalla. Noki sai kipulääkettä pistoksena. Vältetään nyt suun kautta kaikkea ärsytystä mahalle, joten vain antibiootti menee tablettimuodossa. Väri oli palannut limakalvoille ja pentu tuntui jo jäntevältä. Haava on siisti ja ompeleet tasaiset. Ei tunnut tikit pentua mitenkään vaivaavan mahassa. Vähän yrittää nuolla mahaa, mutta ei leikkaushaavasta vaan ilmeisesti iho kutisee karvan ajelun takia.

Retku vaistoaa, että pentu ei ole kunnossa, joten Noki on saanut äitikoiralta selvästi erityiskohtelua tänään. Tissittelyjä on ollut normaalia useammin ja se on kyllä parasta ravintoa nyt tässä vaihessa. Tulee juomaa ja ruokaa samalla kertaa ja sulavuus on huippuluokkaa. Iltasella Retku makasi eteisessä kyljellään pelkästään Noki tissillä. Se ei ole yli kolmeen viikkoon enää imettänyt makuullaan ja maitobaari on ollut auki vain, jos kaikki tulee kerralla syömään. Mutta kyllä äiti tietää, milloin säännöistä pitää poiketa <3.

Kriittiset tunnit on nyt ohitettu. Tärkeää on nyt saada juomista ja ruokaa menemään tasaisesti ja siten pissaaminen ja kakkaminen toimimaan normaalisti. Juominen maistuukin hyvin ja Noki on saanut kupista veden lisäksi ruiskulla hunajavettä suoraan suuhun. Ja ruokamäärää lisätään vähitellen nyt, kun suoli selvästi toimii. Illalla kakassa ei verta ollut enää viime yön tapaan, muutamia veripisaroita saattaa kuitenkin tulla kakkaamisen lopuksi.