Tosi nopeasti paranee suu ja vointi Nastalla. Reilu vuorokausi hammasleikkauksesta ja muori hoiti onnellisena nallea koiranpetissä ja sitten päälle oikein kunnolliset tapporavistukset. Lenkille halus välttämättä jo mukaan tänään ja mennä humpsutteli ihan vanhaan malliin. Kerrassaan ihanaa!

Retku kävi tänään Vakkurin Kaisalla tunnin fysioterapiassa. Käytiin läpi koko koira hieromalla, käsiteltiin selkää ja annettiin laseria jumipaikkoihin. Jännä sinäänsä, että Retkun ongelmat näkyy minusta hypyissä takajaloissa eli hyppää liioitellen ylös jättäen takajalat mahan alle. Mutta jumipaikkoja oli vain etuosassa eli ilmeisesti sitten kuitenkin varoo eniten hypyn alastuloa ja siksi jää leijumaan esteiden päälle. Ei mitään hälyyttäviä juttuja, mutta kiristystä molemmilla puolilla olkavarsien päällä olevissa lihaksissa. Ja oikealla puolella selkärangan oikealla puolella jumi siinä kohtaa, missä kylkiluut loppuu eli taitaa olla oikea nimi alueelle lanne. Vasemmassa takakankussa näkyi se, että on varonut oikeaa etujalkaa alkuvuoden tassuontumassa eli pientä kiristystä myös siellä.

Kaisan mukaan Retkulla on isot ja pullea lihakset, joten venyttelyä saisi tehdä reilusti sekä akan ohjaamana että omatoimisesti. Takaosan Retku aina venytteleekin sohvalta alas tullessaan (jättää takatassut sohvalle ja venyttää pitkäksi), mutta etupään venyttelyjä ei juurikaan tee. Tarvii tätä opetella ehkä ihan käskystä. Retkuhan tykkää tempuista ja mm. ravistelee itsensä käskystä, joten ei liene mikään ongelma opettaa venyttelykin.

Retku oli oikein nätisti ja suht rentona. Kipristelee ja nostelee päätä kyllä heti, jos käsitellään jumipaikoista, mutta antaa hoitaa kyllä nätisti. Ja laserin käsittelyssä rentoutui silminnähden ja nenäkin alko vuotamaan. Kolmen viikon päästä mennään uudelleen tsekkaamaan vointi.

Nyt lääkkeeksi määrättiin liikettä. Heti vaan lenkille kokeilemaan avutuneita liikeratoja ja kisata & treenata saa ihan normaaliin tapaan. Liike on paras lääke jumeille ja siitähän me nautitaan kyllä.

Kylläpähän on tullut "tuhlattua" koiriin viimeaikoina. Ei edes uskalla laskea, paljonko. Mutta niin kauan hyvä, kun rahalla selviää. Koirien hyvinvoinnin eteen sitä on kyllä valmis tekemään melkoisen paljon urhauksia. Oma vointi hoidetaan sitten halvemmalla...