Tänään säänhaltija armahti meitä jäätiköllä ja vesisateessa viikon tarponeita pienellä pakkasella ja ½ sentin lumikerroksella. Ja ai miten mukavaa oli penneleiden pihassa kirmata ja etenkin akan duuni helpottui, kun ei tarvinnut joka välissä kuivata 32 tassua ja 8 rapamassua. Pentuset löysivät eilen nimittäin kukkapenkin reunasta suodatinkankaan ja päivässä on penkki myllerretty ja hiekat ja mullat vaihtaneet paikkaa... Onneksi akan rakkaan pionit ovat vielä tallella. Terijoensalavan taimi joutui viime talvena pupujen jyrsimäksi, nyt sen harventamisesta huolehtivat pikku hirmuliskot.

Ulkoiluja on nyt 8-10 kertaa päivässä vartista tuntiin. Kurakelillä ja sateellakin mennään ulos, mutta ollaan sitten lyhyemmän aikaa. Tänään asteen pakkasessa ollaan oltu tunti jo kahteen kertaan ja vauhtia piisaa koko ajaksi. Pentuvierailta lähti lapaset pihalla parempiin suihin... Onneksi oli akalla korkkaamattomat lapaset hyllystä antaa vaihdossa. Olipa mukavat lelut! Parhaillaan niissä roikkui kolme ärrieriä ja äippäkoira.

Pentuset syövät nyt neljästi päivässä kerralla noin 5 dl pentumuonaa. Lisukkeista on maisteltu naudan jauhelihaa, mahapullia ja AB-piimää. Retku imettää edelleen, mutta rajoitetusti. Sen laihtuu edelleen ja nyt on kuitenkin pakko jo vaihtaa sen normi ylläpitomuonalle ja pikkuhiljaa vähentää annostusta, että saadaan maidontuotanto tyrehtymään. Pentuset nukkuvat pentulassa yöt klo 23-07 ilman herätyksiä ja imetyksiä. Käyvät paperilla yöllä pisulla, muuten ovat miltei jo sisäsiistejä.

Kotitilanne alkaa selkeytyä ja meillä on vapaana yksi uros ja yksi narttu. Eli Rellu-poika ja Krisse-tyttö. Molemmat erinomaisia harrastuskoiran alkuja! Näyttelykelpoisia ja erittäin lupaavia.

Tiedustelut ensisijaisesti Miialta email kalli_nasta(a)hotmail.com puh. 050-434 2851.

PS. Lisätty pentutestin arvostelut tuonne alemmaksi.