Neljä isoa KV näyttelyä tulossa, joten Korpelan maneesin mätsärissä Kempeleessä riitti vilskettä. Ilmoitin Mahtin isojen aikuisten kehään, kun pentuja oli melkeen tuplamäärä. Ikäraja ois pennuissa ollut 12 kk, mutta kyllä tuo 11 kk jättiläinen jo aikuisesta menee. Lämmittelyksi käytiin reipas puolentunnin lenkki maneesin pihasta pitkin sänkipeltoja. Koirat laukkas ihan onnessaan. Kyllä bc on kauneimmillaan maaseudun peltomaisemissa :)

Sen jälkeen siirryin Mahtin kanssa halliin hengailemaan. Olihan se täpinöissään, kun koiria oli paljon. Jäin ensin syrjemmälle ja kun se siihen rauhoittui ja otti kontaktia, niin siirryin lähemmäksi muita ja keskelle härdelliä. Kierrokset on aina hetken ihan tapissaa, mutta tosi hyvin Mahti asettuu ihan itsekseen. Ja kun hälinään ja koiramäärään turtuu, niin se on oikein ystävällinen ja treffaa rauhallisesti muita koiria ja vieraita ihmisiä. Ihan pieni poikakin kävi meitä juttuttamassa ja Mahtia halimassa. Pusujahan sieltä vaan sateli.

Kehän eteneminen oli hidasta, tuomari teki tosi tarkkaa syyniä ja liikutti paljon (hyvä!). Vaihdoin Mahtille näyttelytaluttimen ja menin ulos ottamaan vähän ravipätkiä. Mutta jätkä vaan peitsasi! Ravi oli ihan hukassa ja tosissaan sain sen tasapainoa horjuttaa, että sain sen vaihtamaan peitsin raviin. Liikkeelle piti lähtä seisoltaa heti täysillä, jos meni hitaasti kiiruhtaen, niin aina tarjos vaan peitsaamista. Auts, mitä tässä on välissä tapahtunut? Onkohan se jumissa? Löysin keinoksi kiepahduksen minun ympäri (seuraamisen täyskäännös) ja siitä heti liikkeelle reippaasti. Rupes ravaamaan ja sitten saatoin jo hidastaa vauhtiakin.

Omalla arvosteluvuorolla Mahti meni oikein mukavasti. Kopeloinnissa se on ystävällinen ja rento. Ja sain sen ravaamaankin. Kantaa kyllä hännän ajoittain melko korkealla ja lisäksi tarjoaa kontaktia eli etuosakin nousee turhaan. Mutta ravas kuitenkin. Se oli nyt se tärkein juttu. Seisoi hyvin ja kokeilin seisottaa sekä vapaasti, että pannasta kiinni pitäen. Molemmat toimii. Sininen nauha tuli ja isossa kehässä malttoi sitten todella hienosti. Ahdasta oli ja vieraita koiria, mutta tämä poika meni just, kuten akka pyysi. Todella hyvä harjoitus.

Kotimatkalla laitoin heti viestiä fysioterapeutti Kaisa Vakkurille, että haluan Mahtille hieronnan ja tsekkauksen, että onko jostain jumissa. Saatiin peruutusaika perjantaille. Toisaalta, Mahti on niin iso, että kävelee arkena aina remmissä peitsaten, kun tytöt siinä rinnalla ravata hipsuttaa. Minä kävelen vielä puolikuntoisen jalkan kanssa sen verran hitaasti, että sekin vaikuttaa. Treenataan sitä ravia nyt päivittäin, että löytää taas liikeradat.

Muhoksella oli samaan aikaan mätsäri, jossa Syyti (Willa x Pixi) oli sinisten paras ja Best In Show 5. Hyvä Jaana ja Syy!