Pidettiin menestyksekkäiden kisojen jälkeen 1½ viikon treenitauko Retkulle ja tänään taas reippaana hallille. Tehtiin aika vähän ja sellaista pientä&kevyttä, sillä viikonloppuna on parin tunnin agikurssi (kouluttajana Mika Moilanen) molempina päivinä. Retkulle omatoimisesti hyppyneliötä välistävetoina sekä keinua. Ja nyt kun käytössä oli se meidän vanha keinu, niin tuli selväksi mistä Retkun keinuongelmat ovat johtuneet. Retkun tekniikka on se, että kääntöpisteen jälkeen se liukuu nelitassuliirausta kontaktille. Ja paha on liirailla, jos keinun pinta on mattoa tai kumia. Vanhalla, liukkaalla keinulla koiruus tuli ihan sukkana päähän asti ja jopa vähän itse hämmästyi vauhtiansa. Eli nyt pitää opetella sellainen kävelytekniikka keinun päähän.

Annikan ohjauksessa tehtiin kahta eri kuviota, jotka molemmat päättyivät kepeille. Alkukiemuraa kolmella hypyllä tehtiin kolmella eri ohjaustavalla ja kaikki onnistuivat hyvin ja kepit Retku haki helposti omatoimisesti. Toisessa päässä oli kaksi hyppyä, U-putki ja kahden hypyn kautta kepeille. Myös tämä sujui ilman ongelmia eli yhtään virhettä ei tehty koko treenin aikana. Annikaan nauratti Eepun jarraus kepeille. Se on niin fiksu tyttö, että kun tullaan suoralla ja täysiä sisään, niin se omatoimisesti tekee ½ metrin pikajarrutuksen ennen keppejä, että mahtuu taipumaan sitten hyvin sisään. Sarjassamme taitoja, jonka koira osaa, vaikka sitä ei ole koskaan erikseen opetettu...

Juoksusta tuli eilen kuluneeksi 7 kk. Nyt toivotaan, että päästään vielä viikonlopun kurssille. Ja sitten se juoksu vois kyllä jo alkaa. Ois sopiva tauon paikka.