Tokokokeen jälkeen huristeltiin vielä omalle hallille katsomaan, että millä mallilla mölliagilityt on. Kisaavien rata oli juuri alkanut, mutta koiria oli niin paljon, että pikkukoirien ja maksien rataantutustuminen oli erikseen. Eli mukaan päästiin vielä ja lenkkikin ehdittiin tehdä hyvin ennen omaan vuoroa.

Kakkonen oli takaakierto ja siitä vino kulma hypyn kautta puomille. Päätin ottaa Mahtille tämän varman päälle, että ei tule taas mitään havereita puomille. Se on onneksi nyt myös itse oppinut tekemään puomin nousun ravaten, niin ei tule niin isolla ryminällä. Pitkä reitti kannatti ja hyvä tulo puomille, jossa leikkasin sitten takaa. Valssi puomin loppuun ja kolmen hypyn kautta kepeille, jossa myös takaaleikkaus. Nyt teki kepit varmasti loppuun asti ja sitten kaksi peräkkäistä putkea. Välissä vain yksi nollakulmassa oleva hyppy ja sinnehän se Mahe irtos, eikä sinne jälkimmäiseen putkeen. Jatkettiin kuitenkin kisatemmolla, hyvä keinu ja vähän turhan liukas A. Loppukiemuroissa samat kaksi putkea peräkkäin ja sama virhe uudelleen. Ei vaan yhtään merkkannut sitä toista, tummaa putkea nurkassa. Tuplahylky väärästä radasta, mutta oikein hyvä ratatreeni.

Hirmun kanssa päätin jo etukäteen, että nyt tehdään kisakepeille jotain. Se kun tekee sen saman virheen puolessa välissä keppejä aina vain kisoissa. Alku meni lentävänäkin ok, takaakierron Hirmu osaa hyvin. Puomille tuli sen verran voimalla, että kun meidän alumiinipuomin nousu joustaa valtavasti, niin pudottautui alas siitä ja tästä kielto. Vähän varovasti tuli uudelleen, mutta jatkettiin virheittä. Persjättö keppien alkuun ja siinä puolenvälin jälkeen sitten se haahuilu ja kepit kesken. Sanoin terävästi Hirmulle, että ei kelpaa. Pitäähän siinä joko ero olla, jos aina tekee väärin. Uusi yritys ja sama meininki. Nappasin lelun taskusta ja vein alkuun ja oikein lelulla hetsaamalla vein kepit läpi. Löytyhän se rytmi ja tekemisen meininki. Jatkettiin rataa, putkiansat Hirmu teki virheittä ja keinu oli nopea ja A varma. Huikkasin tuomarille, että tullaan vielä kepeille ja loppukiemuran sijaan kurvasin hypyn kautta kepeille, jossa virheetön ja hyvävauhtinen suoritus ja lelu lensi palkaksi heti loppuun. Ja isojen kehujen kanssa radalta pois.

Toivotaan, että tämän pienen kovistelun ja korjaamisen jälkeen Hirmun kisakeppeihin tulee joku muutos. Eihän sen kanssa ole mitään ideaa kisata, kun saadaan jatkuvasti vitosia samasta asiasta.

Pitkä lenkki vielä auringossa Haukkiksessa kisan päälle. Hanget jo kantaa, joten koirat juoksi kyllä sydämen kyllyydestä.