Jouduimme käymään tänään Hirmun kanssa eläinlääkärillä steriloinnin jälkitarkissa, kun haava-alue pullotti oudosti. Tämä ei ollut sellaista perinteistä tikkiärsytyksestä johtuvaa turvotusta, vaan keskelle haava-aluetta, ihon alle tuli noin kanamunan kokoinen turvonnut alue, joka oli tarkkareunainen. Epäilin jo lihastikkien repeämää ja tyrää, joten eläinlääkärikin halusi sitä vilkasta. Muuten Hirmu on ollut erittäin hyvävointinen. Ei ole kipeän oloinen, syö ja nukkuu normaalisti ja on päässyt hallitusti jo lenkeille mukaan.

Ell. Jussi Virta tutki masun ultralla ja se pullotus näytti nesteeltä. Sitten tehtiin ruiskulla ja neulalla pistos ja sieltä tuli vain verensekaista nestettä. Eli turvotus oli hyvin paikallinen kudosnestekertymä. Tulehdusta siinä nesteessä ei mirkroskoopilla näkynyt, joten mitään toimenpiteitä se ei vaadi. Kertymää on myös turha tyhjentää, sillä se saattaa sen jälkeen kertyä uudelleen. Neste imeytyy kudoksiin parin viikon kuluessa. Hirmu oli totuttuun tapaan erittäin kiltisti eläinlääkärissä ja pötkötti rentona pöydällä toimenpiteen ajan.

Vähän vastaava ongelma mulla oli vuonna 2004 Nastan kanssa, kun se jouduttiin nisäkasvaimen takia steriloimaan melko nopeasti viimeisten pentujen ja imetyksen jälkeen. Nasulla neste kertyi takanisän pussiin, haavan sivulle ja sitä jouduttiin silloin poistamaan. Nyt Hirmun vastaava kertymä oli keskellä mahaa, suoraan ompelerivin alla.