Luojan kiitos, lähestyvä juoksu teki meille sen kaiken herkistelyn ja agimasennuksen. Nyt kun juoksu on ohitse ja välissä pidettiin 6 viikon treenitauko, niin vanha iloinen Himuli on palannut! Kerrassaan ihanaa. Käytiin kipasemassa KASsin iltakisoissa yksi agirata. Verkkana kierrettiin Kuivasjärven maastolenkki 40 min ja rataantutustumisen jälkeen en edes yrittänyt nostattaa Hirmua. En leikkinyt, en riekuttanut, en hyppyyttänyt enkä käyttänyt verkkaesteillä. Odoteltiin syrjempänä omaa vuoroa ja sitten vapaana radalle. Onneksi KAS on nyt korjannut aiemmin (mölli)kisoissa vaivanneen lähtöalueen rauhattomuuden, kunnon aidat nyt lähdössä ja muilla koirilla ei asiaa sinne.

Otin lentävänä lähtönä, koira vasemmalla. Kaksi hyppyä, A:lle ja supernätti kontakti. Sitten työntämällä renkaalle, rauhoitin vauhtia ja annoin monta käskyä, sillä KASsin rengas on ollut Hirmulle hankala. Sitten sisäkaateesta hypyt 5 ja 6, väliin vähän vekkiä ja kääntö putkelle. Juoksin "ulkokurvista" eli koira vasemmalla, ehdin hyvin putken päähän ja pieni työntö hypylle 8 ja kääntö 9:lle, jonka taakse valssi ja lähetys puomille. Hyvällä laukalla puomi alas asti ja erinomaisen nätti stoppi kontaktille. Koira oikealla, hyppy ja lähetys putkelle, jossa leikkaus takana. 13 hypyn taakse ennakoiva valssi, kääntö 14 hypylle ja sisäkaarteesta 15 ja lähetys kepeille. Puhtaasti mentiin ja hyvällä rytmillä. Todella nätti aloitus kepeille ja rymissä 9 kepille asti, josta tuli ulos oikealta puolelta, pysähtyi ja sain korjattua siitä suoraan 3 viimeistä väliä. Lähti vimpasta välistä ku raketti 17 hypylle, joten jäin ite vähän jälkeen, jolloin meni ohi 18 hypystä ja ehti käydä hyppäämässä 9 hypyn väärin päin. Hylky. Reippaasti maalihyppy ja heti hallin kulmalla kongi suuhun ja isot bileet hyvästä radasta. Olipa se mukavaa menoa. Ihana Hirmu!

1337713526_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
1-luokka agility tuomari Jarmo Jämsä. Hypyt 60 cm, IA 50 s.

Eihän tuo KASsin kenttä mikään hohdokas paikka ole kisata. Pohja on epätasainen ja epämääräistä puuhake-hiekka-kiveä. Ja kun kenttä on hyvin ahdas, pitkä ja kapea, niin kovin monimuotoisia ratoja siihen ei saa. Tuomarikin sanoi rataesittelyssä, että tuli vähän vaikea 1-luokan rata, koittakaan pärjätä. Tila on mikä on. Mutta kun kisat alkaa klo 18 ja klo 18.30 on jo jähyttelylenkillä, niin kyllähän tuommoinen minikisa aina välillä on ihan mukava. Ei tuhraudu koko ilta kisoissa.

1337714658_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Hymytyttö Hirmu A:n harjalla, kuva Sari Eskelinen

Lauantaina kisaamme Hirmun kanssa kolmen radan verran Torniossa tekonurmella. Ja kesäkuussa kisaputki sitten jatkuu seuran omissa kisoissa ja sinne olen ilmoittanut Mahtinkin... Hui! Kisakirja on ostettuna ja lauantaina, kun jätkä täyttää 18 kk, niin haen siihen vahvistuksen valmiiksi. Niin se kisaura urkenevi jätkällekin.