Jyväskylässä kaksi kansainvälistä näyttelyä viikonloppuna. Ajeltiin Mahtin kanssa perjantaina iltapäivällä Palokkaan ja käytiin moikkaamassa Saria. Siellä olikin mukava hulabaloo, kun talo oli täynnä shelttejä. Kolmekuisia kakaroita oli kolme, lisäksi kaksi veteraanishelttiä ja Sarin Tuisku-bc. Mahdottoman mukavia, uusia kokemuksia Mahtille. Ja ainut harmistuksen aihe jätkälle oli se, että se ei isona poikana mahtunut kaikkiin pikkuväleihin shelttien perässä ;) Ja shelttikakaratkin ymmärsivät, että iso musta ei ole mikään pelottava tapaus, vaan ihan pentu itsekkin.

Yökyläpaikkana meillä oli pikkusiskon koti keskustassa ja Mahtille elämänsä ensimmäinen yö kerrostalossa. Poikahan meni kuin kala vedessä parkkitalossa, portaissa ja hississä. Ja keskustan vilinässä toimi liikenteen joukossa kuin unelma. Kyllä se vaan on helppo ja järkevä kaveri.

Lauantaina aamusta reppu selkään ja kävellen Paviljonkiin. Kylläpä siellä olikin ahdasta heti aamusta! Häkkialue oli tosi pieni, kehä onneksi tilava. Verryttely oli vaikeaa, kun missään ei mahtunut juoksemaan. Onneksi käytiin kehässä vähän ennen arvostelun alkua jaloittelemassa. Mahtia ei ahtaus haitannut, se kun on kaikkien kaveri. Häntä heiluen tervehtii vieraat ihmiset ja toiset koirat. Sillä ei onneksi edellenkään ole mitään ajatusta siitä, että poika ja tyttökoirat olisivat jotenkin erilaisia. Ei mitään pullistelua eikä mahtailuelkeitä. Mahti oli ensimmäisenä kehässä ja junnupoikia oli luokassa neljä. Ravi onnistui hyvin, ei pienintäkään ajatusta peitsaamisesta. Häntä kyllä huiteli iloisesti vaikka missä, mutta se olkoon toissijainen juttu. Pääasia, että koira on rento ja iloinen kehässä. Seisomista piti tehdä todella pitkään. Tuomari kirjoitti pitkän arvostelun ja kävi kokeilemassa koiran läpi useamman kerran. Tämän Mahti osaa, se malttaa hyvin seisoa ja on aina ystävällinen tuomarille. Saatiin sininen nauha eli EH. Neljästä junnupojasta kolme sai EH:n ja yksi ERI:n.

Marjatta Pylvänäinen-Suorsa:
"Hyvät mittasuhteet, koko ja luusto. Selvä sukupuolileima. Oikeapiirteinen pää. Eloisa ilme. Hyvä kaula ja selkä. Hieman luisu lantio ja yläasentoinen häntä. Runko vielä matala. Niukat lapa- ja polvikulmat. Etuliikkeessä vielä löysyyttä. Sivuliike jää lyhyeksi. Liikkeessä häntä nousee turhan korkealle. Hyvä karvanlaatu." JUN EH

Tuo matala on erikoinen kommentti arvostelussa, ilmeisesti se tarkoittaa tässä kohtaa syvän vastakohtaa? Syvä runkohan on toivottava. Ja tästä jättiläisestä kuin ei oikein matalaa kohtaa mistään löydy :)

Narttujen nuorten luokassa olivat mukana Tepa (Retku x Voltti) sekä Kinna (Willa x Pixi). Tepa oli oikein nätissä karvassa, mutta Kinna oli sitten pudottanut kaikki villat näyttelyn kunniaksi. Tepalle ERI ja sijoitus viiden koiran luokassa 3. Kinnalle H.

1322126751_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Muttaburra Pretty Young Thing "Tepa" NUO ERI3 Kuva Veera Kiuru

1322126785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Muttaburra Wooly Mammoth "Kinna" NUO H Kuva Veera Kiuru

Iltapäivälle vähän shoppailua, pitkä lenkkikin jäi välistä märän kelin ja Mahtin totaalisippaamisen takia. Ihan akku loppu :) Rankkaa tuo nättinä oleminen. Plantagenin pihaan satuttiin just klo 16.30, kun viereisen Cittarin pihassa oli joulun avauksen kunniaksi iso ilotulitus. Eipä ollut moksiksaan nuori mies moisesta paukkeesta. En kyllä hetkeäkään epäillyt, että sen peruskallio olisi paukuista järkkynyt. Vielä ei ole tullut vastaan mitään, mitä se olisi pelännyt.

Sunnuntaina sama kaava, paitsi että aamulla käytiin kunnon lenkki Tourujoen maisemissa, kun pakkasta oli -7 astetta ja maassa ihana, puhdas kuura. Kehä Paviljongissa oli sama ja häkki oltiin jätetty sinne parkkiin yöksi. Nyt ei ollut niin ahdasta, kuin eilen. Ja verkat tehtiin naapurikehässä, jossa arvostelu alkoi vasta klo 10. Mahti taas ekana kehään ja junnupoikia oli viisi. Hyvin liikkui taas Mahti ja oli esiintymisessään varma ja rauhallinen.

Marja Talvitie:
"Vielä edestä kovin löysä. Hyväntyyppinen, takaa hyvin kulmautunut uros. Hyvä pää ja ilme. Erinomainen ylälinja. Hyvä karvanlaatu ja väri. Liikkuu hyvin sivulta, löysästi edestä". JUN EH

Junnupojille yksi ERI, kaikille muille EH. Avoimessa luokassa kisasi Jurri (Retku x Laku) ja kauniilla esiintymiselle Jurrille viiden koiran luokassa ERI3.

Katottiin kehä loppuun ja pienen huoltotauon jälkeen päästiin kotimatkalle jo valoisan aikaan. Oli todella hieno keli, pakkasta ja aurinko paistoi. Mahti oli niin väsyksissä, että inahdustakaan ei kuulunut peräkontistä neljän tunnin ajomatkalla. Ja kotona uni jatkui, vaikka Hirmu olisi kovasti halunnut pojan kanssa leikkiä. Väsyneitä olivat kyllä tytötkin, olivat olleet vanhempieni luona viikonlopun hoidossa.

Parin viikon kuluttua lennähdämme (juu, norjalaisin siivin) Mahtin kanssa vielä Messariin. Sen jälkeen poika jää kotiin kasvamaan ja vahvistumaan. Se on niin iso (noin 55 cm) ja nopeasti kasvanut, että tasapainoisesta rakenteesta huolimatta lihaskunto on vielä kovin olematon. Hitaasti hyvä tulee, katsomme kehiä uudelleen sitten ensi kesänä.