Tässä muistiinpanot synnytyksestä. Syntymä 63 vrk ensimmäisestä astutuksesta.

Klo

12.19 ensimmäiset näkyvät ponnistukset
12.30 ponnistaa useita kertoja
12.45 ponnistaa useita kertoja
13.02 limatulppa näkyy (tästä piti soittaa Sarille konsultaatiota. Sellainen musta kananmuna näkyi Retkun perästä, mutta pentu se ei ollut)
13.20 tiheitä ponnistuksia sarjana
13.40 tiheitä ponnistuksia sarjana
13.55 punavalkoinen poika Ensio 352 g (leveä rantu pään läpi, kokokaulus)
14.09 mustatrikki poika Seikka 335 g (iso läsi, kokokaulus, oikea kyynärpää musta)
14.30 mustatrikki tyttö Kiukku 298 g (valkoinen pää, vain musta merkki vasemmassa korvassa)
15.13 mustatrikki poika Kätsy 306 g (leveä rantu pään läpi, kokokaulus, oikea korva puoliksi valkoinen)
16.05 ulkona pisulla
16.27 punavalkoinen tyttö Lucia 349 g (leveä rantu pään läpi, kokokaulus)
17.00 punavalkoinen tyttö Linda 316 g (leveä rantu pään läpi, kokokaulus, oikea korva puoliksi valkoinen)
17.28 mustavalkoinen poika Musti 300 g (Z-muotoinen kapea kaulus, kapea otsapiirto, musta nenä heti syntyessään!)
19.00 ulkona pisulla
19.35 mustatrikki uros Huge 373 g (laukki, kapea rantu läpi pään, leveä kokokaulus)

Tässäpä koko ponteva kahdeksikko. Painot 298-373 g eli hyvin tasakokoinen sakki. Kiukku on selkeästi värivirheellinen (no ok, sellaista ei bc:llä oikeasti ole, kun kaikki värit on sallittuja), mutta muilla on hyvin klassiset väritykset reiluilla merkeillä. Musti on selvästi joukon tummin.

Jälkeisiä tuli vain neljät ja Linda syntyi ilman kalvoja. Nyt Retku vuotaa reilusti, tulee jälkeiset ulos pikkuhiljaa. Maitoa tulee hyvin, jo synnytyksen aikana pennut sai suhinamaitoa. Tyytyväisen ja hiljasen olosta porukkaa. Synnytyksessä luonne-eroja sen verran näkyvissä, että tytöt Kiukku ja Lucia piti hirmu metelin heti kalvoista päästyään. Musti oli selvästi rauhallisin, hetken jo epäilin sen elinvoimaa, mutta tyyppi otti vaan lunkisti eikä turhia riekkunut.

Retku söi parit jälkeiset ja joi pariin otteeseen reilusti vettä synnytyksen aikana. Lopuksi Royal Canin tehovelli ja 8 jälkeen rouva jo halus iltaruuan muiden matkassa.

Nasta oli ihan poissa tolaltaan synnytyksen aikana, vahti herkeämättä oven takana ja sitten meinas tulla karmit kaulassa katsomaan, kun ovi aukes. Retku on tosi tiukka Nastalle nyt, Källiin suhtautuu lepposasti, kun Källi on ihan rauhallinen. Pikkusisko otti Nastan nyt yöksi ja huomiseksi päiväksi kotiinsa. Saa Retku rauhassa palautua ja rentoutua synnytyksen jäljiltä.

Tuhannet kiitokset Mirvalle synnytysavusta (päivityksistä on kiittäminen Mirvaa) ja Sarille kiitos puhelinavusta. Meinas taas kerran usko loppua synnytyksen alussa, mutta hyvin se sitten meni, kun vauhtiin päästiin.