Perjantaina ajeltiin Hirmun kanssa Jyväskylään. Itsellä oli työpäivä siellä ja Hirmu meni "päivähoitoon" siskoni luokse. Lauantaina sitten heti aamusta JATin hallille Killerille. Pakkasta oli -4 astetta ja kylmä tuuli, mutta hallissa oli lämmityksen ansiosta ihan mukava kisakeli. Muutenkin paikka oli hyvä, loistava alusta ja tilava, valoisa uusi halli.

Tuomarina oli Minna Räsänen ja radat oli meille ainakin vähän viime viikonloppua vaikeampia. Mitat oli myös laskettu tosi tiukkaan ja ihanneaika oli sen mukainen. Yleensä olen tottunut siihen, että ykkösessä ehtii jotain tössiäkkin ja silti pääsee ihanneaikaan. Nyt yksikin kielto tai korjaus ja heti meni yliajalle. Ratamestarin mittaamista kun katsoin, niin mentiin kyllä lyhintä reittiä ja esteitä nuoleskellen. Eikä siinä mitään, kun virheitä tulee, niin ajalla ei ole silloin enää mitään merkitystä. Vain nollat lasketaan.

1329667988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
1-luokan A-kisa, hyppykorkeus 55 cm, kolme hyppyä 60 cm.

Hirmu kävi hallissa ottamassa tuntumaa jo verkkalenkin jälkeen. Tarjolla oli pari verkkahyppyä ja neiti tuntui oikein hyvältä. Tilaa oli enemmän, kuin omassa hallissamme, joten Hirmu suostui myös leikkimään ja pelas mötkön kanssa suht vapautuneesti. Rataantutustumisen ajan odotti autossa takki päällä.

Ekalla radalla oli lähtösuora, joten otettiin lentävä lähtö Hirmun kanssa. Rengas oli kovin erilainen, mihin ollaan totuttu, mutta hyvin osasi Hirmu sen. Puomilla rauhassa alas asti ja siitä tiukka käännös 4-hypylle. Vähän vekkiä 4-5 väliin ja siitä hyvä linja 6-putkeen (hetken haki kyllä puomiakin). Persjätöllä puolenvaihto koiran ollessa putkessa ja sisäkaarretta 7-10. Hypyn 10 taakse sitten valssi ja vasemmalta ohjaten A:lle. Pieni vekki ennen 12-hyppyä ja hyvä kaarre kepeille. Vasemmalta ohjaten kepit ja putkeen, hypyn 15 taakse valssi ja puhtaasti jatkettiin A:lle toisen kerran. Sitten eteen käskytys loppusuoralla oikealta ohjaten, Hirmu tiputtu 18 hypystä riman ja siitä vähän hämääntyen meni viimeisestä hypystä ohi. Korjattiin se nopeasti ja 10 vp. maaliin. Ihanneaika ylittyi +0,39 eli tulos 10,39 vp.

1329668008_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
1-luokan B-kisa, hyppykorkeus 55-60 cm.

Toinen rata alkoi myös suoralla ja taas tehtiin lentävä lähtö. Tällä kertaa myös kuvaaja pysyi perässä :) Eka hyppy oli 60 cm ja Hirmu lähti kulmasta niin nenä maassa, että rämäytti ekaa oikein urakalla. Rima ei kuitenkaan tullut alas. Hyvä aloitus vauhdista kepeille, mutta 11 kepin jälkeen neiti päätti painaa kaasua kohti putkea. Päätin, että en ota alusta uudelleen, vaan korjasi pelkän viimeisen välin. Eihän se ihan helposti onnistunut ja Hirmu otti tästä selvästi painetta, kun tulin niin lähelle. Mutta virhe korjattu ja matka jatkui. Hypyn 5 taakse tein väljän valssin ja A:lta päästin aivan liian ylhäältä lähtemään, mutta ei onneksi tullut virhettä, kun takatassut tuli alaosaan kuitenkin. Hypyn 8 taakse taas valssi ja puomi vasemmalta ohjaten. Hyppy 10 (piirroksessa rengas) ja putki lähettäen ja taas valssi hypyn 12 taakse (kolme aikalailla samanlaista ohjausta samalle radalle ja kaikki onnistui). Työntö putkeen 13 ja sisäkaarteesta 14-18. Tässä kohtaa kaarteessa Hirmun vauhti selvästi hidastuu. Se liikkuu tosi nihkeästi, jos ite oon paikaallaan. Loppusuora onnistui nyt ja 5 vp. maaliin. Ihanneaika ylittyi +0,53 eli tulos 5,53 vp.

Nämä oli nyt Hirmun kolmannet kisat ja ensimmäiset, jotka käytiin sille vieraassa hallissa ja täysin vierailla esteillä. Mukavasti se toimii ja vire pysyy hyvänä. Eihän se mikään raketti ole, mutta omalla tasollaan se kulkee kyllä hyvin. Ja on todella estevarma kaikin puolin. Kisan tulokset kokonaisuudessaan TÄÄLLÄ.

Ennen klo 12 oltiin jo kotimatkalla. Liikennettä oli runsaasti (etelän hiihtolomat alkaneet), mutta onneksi keli oli mukava ajella, eikä meillä ollut kiire mihinkään. Kotona Retku oli kateellinen Himun reissusta ja Mahella oli ollut kaveriaan selvästi ikävä.

Tässä vielä Hirmun kisavideot, eka rata ei ala ihan alusta.