Ostin Mahtille irtotunnin Activelta ja mentiin Annan treeneihin ulkokentälle. Vähän jännitti Mahtin meno, kun tämä oli sen elämän ensimmäinen ulkotreeni :) Sehän on aloittanut agitreenit marraskuussa hallissa, viime kesänä on tehty itsenäisesti muutamia esteitä ulkona. Iso luottohan siihen on kyllä, ei ole erityisen häiriöherkkä ja yleensä kyllä keskittyy erinomaisesti hommiin.

Ekassa ratapätkässä oli 16 estettä ja alkuradasta keinu. Koska me ei olla vielä keinua tehty ratatemmossa, niin aloitetiin Mahtin kanssa pelkästä keinusta. Hyvin meni molemmin puolin. Vasemmalla sen on helpompi mennä, tulee suoraan alkuun. Oikealla puolella kääntyy helposti perä oikealle, tätä pitää treenata (ottaa "seuraamista" oikealla, peppu vasemmalla).

Sitten 13 esteen ratapätkä, hypyt 60 cm. Ekat hypyt meni vähän kävelyvauhtia, ei meinannut irrota ja oli vähän varovaista menoa. Kun pääsi vauhtiin, niin kulki mukavasti ja akkakin sai valssien ajoitukset oikeiksi. Suoran putken jälkeinen muuri ei vetänyt koiraa yhtään ja akka jäi valtavasti jälkeen. Nätisti Mahti siinä kohtaa akkaa odotti. Pimeän putken haki erinomaisesti ja puomilla eteni rohkasti, ei mitään empimisiä keinun jälkeen. Paikkakierroksella Anna otti Mahtin lelun ja harjoiteltiin eteenmenoa suoran putken jälkeen. Eka lelu vei niin suuren huomion, että muurin palkat lensi kuin räjähdyksen jälkeen. Mutta sitten korjasi hienosti ja alkoi katsomaan putkelta suoraan eteen.

Toisessa pätkässä tehtiin hypyn kautta kepit, U-putki ja vierekkäisten hyppyjen kautta A:lle. Mahti meni nyt ekaa kertaa muut, kuin OKK:n kepit ja alkuun oli vähän rytmi hukassa. Tuli pari alotusvirhettä. Mutta löysi sitten rytmin ja teki kolmesti kepit hyvin. Hyppykuviolla piti valssilla jarruttaa ja rajata hyppykaarta, ekassa vedossa teki semmoisen maakuntalenkin, että meinas päästä selän taakse. Jarrutus toimi hyvin, saatiin pieni ja sujuva kaarre ja hyvä kulma hypyltä A:lle.

Oikein mukavat treenit Mahtille, on se vaan kiva koira! Pari kertaa se selvästi matkalla jäi kattomaan kentän reunalla odottaneita muita koiria, mutta nämä oli ihan semmoisia sekunnin murto-osan herpaantumisia ja tapahtui vain sillä reunalla, kun koirat olivat lähellä (muutaman metrin päässä) suoritettavia esteitä. Muutoin koiran keskittyminen oli hyvä ja hengaili rentona vapaana akan matkassa.