Perjantaina pakatiin kimpsut ja kampsut autoon ja ajeltiin paahtavassa (+32) helteessä Kuopioon. Äiti lähti meille reissuun seuraksi ja avuksi. Illalla käytiin Kuopiossa koko lauman kanssa torilla, keskustassa ja rannassa kävelemässä. Hirmu ja Retku olivat käyneet kotona jo pesulla, joten kuumassa hotellihuoneessa ei tarvinnut ruveta enää koiria pesemään.

Aamulla Kuopiosta ajo Pieksämäelle ja Hirmu näyttelyyn. Retku ja Mahti jäivät varjoisalle parkkiskalle auton peräkontiin luukku auki odottamaan. Oli tosi kuuma päivä taas, mutta onneksi urheilukentällä kävi pieni tuulenvire. Bortsuja oli vain viisi ja tuomarina leppoisa, vanhempi brittiherra Barry A. Makepeace. Hirmu oli ainut junnu ja esiintyi oikein nätisti. Se seisoo luonnostaan hyvin tasapainossa vapaalla hihnalla ja on ystävällinen ja luonteva tuomarin käsittelyssä. Saatiin ERI ja SA. Paras narttu kisassa kehässä oli Hirmu ja avoimen luokan Amazeme Golden Queen. Super voitti, mutta sillä on jo SERTit kasassa, joten me saatiin se sievä sinivalkoinen rusetti. Eka SERTi Hirmulle :) Ja Hirmu on nyt pentueen kolmas sertivoittaja Musti-veljen ja Tepa-siskon perässä.

Tässä Hirmun arvostelu:
Young sable bitch. Pleasing head type. Good neck and backline. Good angulation front & rear. Moves well. Needs a little time to mature, sure she will. JUN ERI1 SA PN2 SERT

Kehän jälkeen jatkettiin matkaa Vantalle. Niin ois tehnyt mieli pysähtyä pitämään tauko jonnekin järven rannalle, mutta järki voitti. Mittari oli koko päivän +30 paremmalla puolella. Illalla majoituttiin Vantaalle Flamingoon ja käytiin tekemässä piknik-ostokset Jumbosta. Nyt oli ilmastoitu hotellihuone ja Mahti pääsi pesulle kylpyammeeseen. Ilta seurattiin sitten palomiesten menoa hotellin ikkunasta. Flamingossa oli sprinklerit rikkoununeet 6. kerroksesta ja vesivahingot meni 2. kerrokseen asti. Onneksi me oltiin 9. kerroksessa ja säästyttiin kaikelta rumbalta. Toki iltaulkoilut paloautojen ja yleisön joukossa olivat melkoisen viihdyttävät, mutta koirilla käytös ihan 10.