Ollaan pidetty Retkun kanssa 2½ kuukauden kisatauko törmäysvamman jumituksia korjaten. Kuukauden verran ollaan treenattu nyt varovasti, neljästi käyty esteillä. Tänään testattiin kisakuntoa Kajaanissa palloiluhallin hiekkapohjalla ja hyvin meni.

Tuomarina oli meille uusi tuttavuus Leena Rantamäki-Lahtinen ja radat oli tosi virtaavia ja helppoja 3-luokan radoiksi. Tämä sopi meille enemmän kuin hyvin. Isot linjat on mieluisia molemmille, eikä piiperrys oikein jaksa innostaa :) Agiradalla oli kaikki kontaktit, pussi ja kakkoshyppynä aukollinen muuri. Retku oli jo verkassa innossaan kuin ilmapallo. Veti hihnassa melkeen ryntäät maassa verkkahypyille ja haukku innosta lypsykumin heitossa. Muutin vähän suunnitelmaa rataantutustumisesta, kun kepeillä usemmalla koiralla jäi homma kesken lopussa. Menin ohi koirasta ja tein pussille käännön persjättönä. Tämän jälkene hypylle tuli takaaleikkaus, joka meidän tapauksessa päätyi kyllä melkeen koiran päälle juoksuun. Viimehetkessä Retku pelasti tilanteen hyppäämällä hypyn ihan paikoiltaan. Keinun ja pituuden jälkeinen tuplatakaakierto meni hyvin, kun pääsi koirasta edelle ja vähän hitaan puomin ja loppukiemuran kautta puhtaasti maaliin.

Välissä käytiin pururadalla koirien kanssa pitkä lenkki. Ihana aurinkoinen pakkassää. Hypäri oli vielä agirataakin helpomman oloinen. Okseri oli vaikein paikka radalla, jossa toki oli sitten pussi ja kolmoisestekin. Mutta muuten simppeliä rallatusta esteeltä toiselle. Alun putkelle vientiä mietin monelta suunnalta, mutta päädyin sitten perinteiseen nelosen taakse valssaamiseen ja pääsin siten okserille vähän vedättäen. Hyvin toimi ja varma, hallittu hyppy siihen. Pituuden eteen valssi ja samoin ennen keppejä. Yllättävän näppärästi toimi akankin jalat tauon jälkeen :) keppien jälkeen sitten helppoa sisäkaarteessa juoksemista ja loppusuora. Vähän hidasti ja himmas Eepu jo hyppyjä loppuradasta, mutta puhtaasti maaliin.

Kaksi nollaa siis ja sija 5/30 molemmilta radoilta. Nämä oli neljäs ja viides SM-nolla ensivuodelle.

Ihan normaali Retku ei vielä hypyssä ole. On kyllä kunnossa, liikkuu hienosti ja rennosti. Ei kipristele vinossa, venyttelee hyvin ja varaa tasaisesti kaikille jaloille. Mutta takajalat meinaa jäädä vielä rungon alle hypyissä ja tekee sellaisia pakettihyppyjä välillä, varsinkin tiukoissa kurveissa ja jos akka reilusti vedättää eli tulee kiirus. Ajatus oli joka tapauksessa pitää kevyempi agilitytalvi, olematonta treeniä ja tod. näk. hyvin olematonta kisaamista pakkasten aikaan. Jatketaan sitten täydellä tohinalla keväällä, jos kaikki on kunnossa.

Mutta älyttömän tyytyväinen täytyy olla kyllä koiraan. Ja iso kiitos fysioterapetti Kaisa Vakkurille Retkun hyvästä hoidosta. Sinun käsissä on taikaa.