Retku kävi tänään eläinlääkärillä läpivalaisussa. Ensi kopeloitiin oikea etujalka lavasta asti. Retku makas kyljellään ilmekkään värähtämättä, kun sitä väännettiin ja käännettiin ja puristeltiin. Tassua akka epäili ja siinä vähän ranteen alapuolella on himmeä sylkivärjäymä, eli siitä kohtaa Eepu on itse tassuaan hoitanut. Ei siitä mitään reagtiota saatu, joten kuviin mars.

Kuvattiin tassu suoraan edestä ja sivulta. Kärsivällisesti Eepu antoi vatvoa itseään röntgenissä ja pysyi liikummatta paikoillaan. Hieno tyttö, näin on kovin paljon mukavampaa, kun ei tarvise rauhoittaa moisen takia. Akuutissa on uudet hienot digikoneet, joten kuvat saatiin heti koneelle ja niitä pystyi myös suurentamaan. Yhdellä otolla saatiin heti onnistuneet kuvat ja niitä tutki Sari Haikolan lisäksi eläinlääkärit Outi Niemelä ja Minna Liinamaa.

Oikean etujalan kakkosvarvas eli ns. etusormi (sisimmäinen tavavarvas) on se, mistä muutokset löytyivät. Eli juuri se kohta, mistä epäilinkin. Kahdessa ylemmässä varvasnivelessä on lieviä nivelrikkomuutoksia. Eläinlääkäri epäili aiheuttajaksi vanhaa sivusidevammaa eli silloin Moilasen treenissä joulukuussa on varvas vääntynyt. Nivelen sisäpinnalla oli nähtävissä kalkkeumaa ja paksuuntumaa nivelessä. Nyt rajoitettua liikuntaa seuraavat kaksi viikkoa ja tassu tuetan siteeseen pitkän lenkin aikana. Eli saadaan liikkua, mutta remmissä :-( Jos näyttää, että jatkossa varvas ei kestä täysipainoista treeniä ja kisaamista, niin harkitaan amputaatiota.

Samalla reissulla otettiin Retkusta verinäyte, josta tutkitaan haima-arvot eli Tli. Tsekataan nämä varmuuden vuoksi jalostusta silmällä pitäen.