Toiveajattelua, että Retku olisi säästynyt totaaliselta karvanpudotukselta... Meillä pölisee karvat niin, että nöyhtää on kaikki paikat täynnä. Retkun takkikin on muuttunut mustasta sisäpinnasta (teddy) karvakuorrutteiseksi. Ja joka nurkka on täynnä karvoja. Tänään oli sitten pyykkipäivä. Pesulle joutui jokainen.

Retkusta lähti karvaa pesussakin vielä ihan hirveästi. Oli tunnissa kuiva, niin vähissä on turkki. Pohjavillaa ei ole ollenkaan. Onneksi on saanut jo mukavasti lihaksia ja massaa, ei näytä niin kamalalta.

Nasua ei ole pesty varmaan viime kesän jälkeen. Syksyn näyttelyyn en pessyt edes valkoisia. Se pysyy mukavasti puhtaana ilman pesua ja turkkiakin on Nasuksi runsaasti. Täyspesu kuitenkin. Toivottavasti turkki ehtii asettua vajaassa 2 viikossa Rovaniemen näyttelyyn. Illalla vielä föönäsin selkäkarvoja vähän ojennukseen.

Källin pesu on iso homma. Ensin saa kastella 10 min. että saa turkin märäksi läpikotaisin. Sitten vaahdotus lantratulla shampoolla ja vielä 10-15 min. huuhtelua päälle. Meinas muorille tulla väsy, ei jalat oikeen pitäneet pitkässä seisomisessa raskaan turkin kanssa. Sitten kyllä riekkui iloisesti olkkarin matolla kierien, kun kylppäristä pois pääsi. Ja föönäys päälle, ei muuten kuivu aamuun mennessä. Ja sitä karvaa oli kylppärissä joka paikassa. Fööni puhaltaa karvan irti, harja avustaa toimenpiteessä ja sitten pumpulikarva leijuu ilmavirran mukana kaikille pinnoille... Tätä koiraa ei kyllä pestä kokonaan kuin kerran vuodessa.

Huomenna pyykätään vielä pyyhkeet ja koirien pedit. Niin on taas puhdasta vähän aikaa.