Lauantaina kisattiin kuutamovuorolla KASsin kisoissa Peltokosken maneesissa. Meidän startit klo 19-21, mutta onneksi kisa oli etuajassa, joten ysiltä oltiin jo kotona. Maneesin pohja oli parempi kuin muistin, ei juurikaan pehmennyt edes pujottelusta ja oli omille jaloillekin tukeva juosta.

Ekana oli Jämsän agirata. Ei mitään suurta kikkailua. Kaikki kontaktit radalla ja U-putki puomin nousun alla. Retku on lähdössä taas kuin tulisilla hiilillä, joten palasin komentamaan sen lähtöön takas istumaan. Ja silti lähti vähän turhan liukkaasti. Kakkosen taakse valssi ja se oli liian ajoissa ja hätänen, joten rima alas. Putken jälkeen persjättö oli puolestaan melko myöhässä, tuli kepeille viennissä vähän kiirus, mutta koira pysyi kuitenkin oikealla (siis vasemmalla) puolella. Keppien jälkeen vähän vääntöä, että oikea putken pää löytyi ja sitten ihan liikaa akalta vedätystä seuraavalle hypylle, josta rima alas. Hetken jo ehti mielessä vilahtaa, että koira menee nurin ihan mukkelis makkelis, kun rima jäi pahasti takajalkojen väliin ja tuli pitkälle koiran mukana. Takana hyppykuvio hyvin ja A:lla akka olikin toisella puolella, mitä oli ajatellut. Joten A:n alle valssi ja siitä parin hypyn kautta valssaten puomille, joka löytyi hyvin putkihämäyksistä huolimatta. Keinulla varmistelua paljon, kun tämä mattokeinu on ollut Retkulle hankala. Ja loppumutkat maaliin. Eli kympillä (= kaksi rimaa) päästiin maaliin. Kontaktit oli hyvät ja meno muuten ihan varmaa. Just nippa nappa mentiin ihanneajan alle.

Hypäri näytti sitten jo pikkukoirille hankalalta. Alussa heti vaikeita hyppykulmia ja älytöntä vääntöä ja koko radalla oli hirmusti vaihtelua esteiden etäisyyksissä. Oli ihan liian lyhyitä välejä ja sitten muutama ihan superpitkä. Nyt meillä lähtö ok, kun ei tarvinnut yhtä estettä enempää jättää. Kakkoselta tiukka kääntö sivulle eteen valssaten, nelosen jälkeen taas tiukasti eteen valssi ja irtos hienosti kauempaan putken päähän, joten nyt ehti akka putken jälkeen persjätölle hyvin. Kolme hyppyä kiemuraa kohti takakulmaa ja siellä leikkaus ja ulkokulman kierto. Jäin sisäkaarteeseen ja käskytin rrrr... (eli rengas) ja koira jo vilahti sivulle oikealla ollelle hypylle... Että hyvin irtoo, meni linja vähän leveäksi ;-) Jatkettiin loppuun asti kuitenkin. Pitkä vienti kepeille ei ihan onnistunut (terävä oikean avokulma), siinä nopea korjaus. Ja sitten "loppusuoralla" vielä raketti irtos väärälle hypylle, nyt sitten vasemman kaarteen jälkeen sivulle vasemmalle. Eli taas ihan liian leveää linjaa. Nauratti ihan, kun oli koiruus niin innoissaan. Ihan kiva rata tuplahylystä huolimatta.

Käytiin vielä metsässä pitkä lenkki. Muoritkin oli mukana, kun en viitsinyt jättää niitä kotiin. Meillä nimittäin avattin läheiselle pellolle 4-tien varteen juuri tänään Bauhaus, jonne on meiltä kotoa linnun tietä ehkä 300 m. Ja siellä oli illan päätteeksi ilotulitus, joten en halunnut, että muorit on kahdestaan kotona ilotulituksen aikana. Nasu ei moisesta mitään välitä, mutta koska Källin kuulo on nykyään todella huono, mutta täysin kuuro se ei ole, niin en halua sen säikähtävän nyt mitään. Sehän säikkyy muutenkin nykyään monia kovia ääniä, kun se ilmeisesti elää niin suuressa hiljaisuudessa huonon kuulonsa kanssa, että ne muutamat äänet, jotka se sitten kuulee, pelottaa. Tämmöisiä ovat mm. palovarotin ja hälyytysajoneuvot.