Viikonloppuna teimme koko lauman kanssa mukavan kisareissun Kajaaniin. Paavola on yksi parhaista kisapaikoista mielestäni täällä pohjois-Suomessa ja jos koirilta kysytään, niin uimaranta on yliveto :) Tuomareina olivat Anne Viitanen ja Kari Jalonen. Helppoja radat eivät olleet, mutta ei sentään mitään tokokiemuraakaan. Piti vaan viedä koiran tarkalla linjalla ja tasapainoilla vauhdin ja hallinnan kanssa.

Hirmulle lauantain radalta tulos, mutta reilusti virheitä. Se jumitti taas pujottelussa ja sitten tuli ohi vauhdilla puomista ja loikkas iloisesti myös kontaktin. Mutta loppua kohden parempi rata ja se rytmikin löytyi, alun kangertelun jälkeen. Ja mikä mukavinta, näissä kisoissa on aina tilaa valmistautua ja verrytellä koiraa ilman pelkoa, että muut on liian lähellä ja tulee rähinöitä yms. jotka Hirmua ahdistaa. Niimpä sain sen hyvin leikkimään ennen rataa ja se jopa karkasi lähdöstä, mikä on tämän neidin kohdalla pelkästään hyvä asia.

Välissä vähän uintia ja seurustelua. Päivän uintisaldo oli neljä.

1911136_10152669456809295_87335390261387
Henkilökunta - palvelua! Ja se kamera pois.

Mahe kirmasi kaksi 3-luokan rataa ja sillekin tuli virhe kepeiltä. Jätti kesken 10 kepin jälkeen, vaikka en mielestäni vedättänyt tai kiirehtinyt mitenkään. Ehdin tekemään valssin keppien jälkeen ja ohjasin koira vasemmalla. Pituus oli lyhyellä sivulla aitaa kohti ja siinä poika rämpi sitten ihan kunnolla ja kompuroinnin seurauksena ei saanut itseään ylös myöskään seuraavalta hypyltä, josta rima alas. Kontaktit toimi hyvin. Ratapiirros KLIK.

_MG_0160-normal.jpg
Mahti kuva (c) Jenni Jäntti

Toinen rata oli hypäri ja se meni meiltä hyvin, mutta pituudelta taas vitonen. Pituus oli taas aitaa kohti ja nyt ehdin itse Mahtin ollessa putkessa liian edelle, joten turhaan oma liike jarrutti koiraa ja se laski jalat pituudelta alas liian aikaisin. Voi toki olla, että ekan radan rämpiminen oli sillä myös muistissa. Loppusuora oli hieno ja viimeisenä ollut okseri ylittyi myös ilmavasti. Ratapiirros KLIK.

Yövyttiin hotelli Valjuksessa ja saatiin mukava huone terassiparvekkeella, joten märät turkit sai mukavasti kuivattua ja harjattua ulkoilmassa. Aamulla oltiin sitten reippaasti klo 9 jo rataantutustumisessa Paavolassa. Hylky oli päivän sana, mutta hyviä pätkiä me tehtiin. Varsinkin Mahe kulki kivasti. Jälkimmäiseltä radalta ei putki-puomi erottelu meinannut millään toimia, mutta muuten rata oli virheetön. Kyllä se nollan ja hylyn välinen ero on hiuksen hieno. Hirmu unohtui taas kepeille ihmettelemään maailman menoa, mutta kun se oli saatu ohitettua, niin rallatteli oikeinkin hyvää vauhtia ja sujuvasti loppuradan. Se kyllä on nopea, kun ohjaus ja tähtimerkit osuvat kohdilleen.

KSTK_agilitykisat_23_8_2014_69-normal.jp
Hirmu viilettää, kuva (c) Arja Korhonen

Kiitos KSTK mukavista kisoista! Teillä on sitä vanhanajan agilitytunnelmaa edelleen.