Mahtin mitat puolen vuoden iässä: säkä noin 49 cm ja paino 18 kg.

Kasvu on selvästi tasaantunut ja runkoonkin on tullut lisää pituutta. Ja kaula on löytynyt taas.

Pentunäyttelyihin Mahti menee vain erkkariin (baby 5-7kk) ja sitten elokuussa Kokkolaan. Muuten treenataan näytelmäkäytöstä mätsäreissä.

Jalkaa poika ei vielä osaa nostaa. Merkkaa kyllä Retkun ja Hirmun pisuja, mutta lorottaa kaikki jalat maassa. Ja ruikkii ryökäle kintuilleen. Tää on niitä uroksen omistamisen juttuja, joista ei ole aiemmin tiennyt :)

Mahti on kohtuullisen itsenäinen ja lunki tyyppi. Rakastaa ihmisiä ja siinä onkin ollut opettelu, että kaikkia vastaantulevia ihmisiä ei tarvitse lenkillä tervehtiä ja vapaana ei sovi mennä muita moikkaamaan. Mutta nyt alkaa oppi mennä perille, tulee tosi kuuliaisesti kutsusta luokse ja jos meinaa irrota jonnekkin kiinnostavaan kohteeseen, niin pysähtyy käskystä ja palaa takaisin. Toisille koirille Mahti on leikkisä ja rento. Kertaakaan se ei ole vielä isotellut eikä uhmannut. Meillä kotona se on selkeästi lauman alin ja varmasti helpolla myös pysyy siinä.

Hirmu on Mahtin paras kaveri ja niiden leikit on kyllä ihania seurattavia. Ulkona leikkivät hippasta ja juoksuvauhti on ihan kamala (takapiha on mullikoilla...). Välillä sitten painitaan hampaat kalisten ja nukahdetaan rinnakkain leikin lopuksi. Retkun mielestä Mahtia ei ole olemassakaan, se ei noteeraa sitä oikeastaan hyvässä eikä pahassa. Välillä menee sisällä väliin mursemaan, kun nuorison leikit menee liian äänekkäksi. Ja auton peräkontissa pitää jöötä, siellä ei sovi leikkiä eikä painia.

Kaikenkaikkiaan Mahti on osottautunut hyvin tasapainoiseksi ja järjeväksi kaveriksi. Se kulkee luontevasti mukana joka paikassa ja on mukavan miellyttämishaluinen. Jonkun verran haukkuu ja vahtii, mutta tottelee nyt jo hyvin kieloa. Kotona se on yksin ollessaan ollut makuuhuoneessa portin takana lähinnä sen takia, että eivät intoudu kauheaan leikkiin Hirmun kanssa. Tuhoja ei ole tehnyt paria kukkaa lukuunottamatta, mutta ne onkin sopivasti tiellä ikkunalaudalla, kun sohvalta käsin katsastelee menoa pihalla. Tosimies ei kukkia kaipaa totes Mahti ja typisti kukkivasta joulukaktuksesta nuput pois ;-)