Maanantai sujui sitten heppahommissa. Aamulla Äimiskälle ja hepan ilmoittautuminen varikolle. Sitten poika ulos ja maneesiin juoksemaan enimmät höyryt pihalle. Pesu ja puunaus tallissa ja sitten klo 10 jälkeen siirryttiin taluttaen näyttelypaikalle. Ja voihan äijäenergia sentään, kylläpähän jätkä riemastu tästä tapahtumasta! Kurkku suorana piti kiljua ja uhota muille pojille, tyttöjen perään hörhöteltiin ja koko ajan piti olla liikkeessä.

1610134.jpg
Terveeeee tytöt - täällä kutsuu Antti...

1610136.jpg
Kuikuilua naisten perään.

Esiintyminen ei ahkerasta harjoittelusta huolimatta mennyt ihan nappiin. Käynti oli kiireistä ja jännittynyttä, kun ajatus oli ihan muualla ja piti stepata ja ravata rinta rottingilla. Raviliikkeissä riemu sitten repes ihan oikeasti ja vähän piti neuvotella kuriasioista. Seisomisessa hääräs koko ajan ja puljas suullaan. Ja puri (juu, puri) akkaa kahdesti; käsivarteen ja lonkaan. Ois tehyt mieli näyttää jätkälle taivaan merkit, mutta huulta purren jatkettiin lautakunnan edessä. Ja se kannatti.

Sh ori Brilliantti s.27.5.2006. I. Pilven Poika E. Vähälempi EI. Spiraali

Mitat
Säkäkorkeus 153 cm
Lautaskorkeus 154 cm
Arvostelu
Tyyppi: erittäin hyvä 9
Runko: Kevyenlainen runko, pitkä kaula, jyrkkä lapa 8
Jalat: Hyväasentoiset jalat, joustavat vuohiset 8
Kaviot: Hyvät kaviot, etukaviot epäsymmetriset 7
Käynti: Suorat ahtaanlaiset, riittävä yliastunta 7
Ravi: Väljenevä liike, suorat 8.
 
Palkinto II+
 
Paras 2v. Paras ratsuvarsa. Näyttelyn paras varsa (osallistujia 26 kpl).
 
Lautakunta Pj. Eero Perttunen, Reijo Kaattari, Hannu Vähäkangas, harj. Niina Karen, siht. Markku Nisula.

Johanna Havian ottamia kuvia näyttelystä http://tols17.oulu.fi/~phavia/gallery/oulu020608 

Näyttelystä käveltiin vielä klinikan ja rokotuksen kautta talliin syömään ja levähtämään. Ja iltapäivällä Antti matkasi Pohjois-Savoon Aron tilalle orilaitumelle ja se jää sinne myös talveksi oripihattoon. Ja akka toivoo, että joku isompi äijäori puris tätä pojankloppia niin kovasti, että tokenis tuo uhittelu...