Hiihtäminen sopii hyvin treeniksi agikisoihin. Esteitä ei olla viime kisojen jälkeen nähty, mutta niin vaan toimi Mahti mukavasti ja nappasi viimeisen nollansa ja nousu-SERTin agilityn 3-luokkaan. Kisat oli Peltokosken maaneesissa ja tuomarina Mika Moilanen. Melkeen myöhästyin koko kisasta, kun aloittivat rataantutustumisen ½ h etuajassa ja minä oli vasta ilmottautumassa, kun muut jo paineli radalle. No, kaksi kertaa riittää akalle ja hyvin se rata silti jäi muistiin. Ja koirankin ehdin verkata hyvin, kun pikkukoirat meni ensin.

893617_10151550425004295_1532706769_o-no
2-luokan agilityrata tuomari Mika Moilanen IA 57 s.

Radan teema oli suorat putket ja lyhyet estevälit. Kolme ekaa hyppyä ja kepit (avokulmassa) oli 5 metrin välein ja hämäysputkien välit oli suurinpiirtein samat. Eli käsijarru päällä mentiin, muuten Mahtin kanssa ei radalle mahdu. Puomi oli taas hidas ja A turhan räkänen, mutta puhtaasti mentiin. Putkijarrutuksia meidän pitää oikeasti tämän jälkeen harjoitella, koira tulee kuin katapultti ulos suorista putkista ja tykkää selvästi huonoa, kun joutuu viimetingassa kääntymään pois väärältä esteeltä. Ei virheitä eli nollalla maaliin ja aikakin alittui (-5,28), hidastelusta huolimatta yli 5 sekunttia. Tällä tuloksella heltisi luokkavoitto ja siirto 3-luokkaan.

Tiia Riikolan kuvaama video radasta KLIK.

Kaikki luva-nollat Mahti sai kakkosista luokkavoitolla ja startteja kakkosissa meille tuli 22. Nyt onkin mukava, kun ulkokaudella päästään kisaamaan niin, että Mahti on kolmosissa ja Hirmu kakkosissa. Ei tarvitse yrittää kahdella koiralla samalla radalla.

Viikon kuluttua toivottavasti saadaan juhlia sekä 3-luokkaan nousua että valionarvoa...